Karşıyaka Psikolog ve Pedagog

Karşıyaka Psikolog ve Pedagog
27 Nisan 2022 10:31

Karşıyaka Psikolog ve pedagog; yetişkin, ergenlik çağında veya çocukluk çağında olan bireylerin yaşadıkları ruhsal problemler, travmatik olaylar, davranış bozuklukları gibi deneyimlerini atlatarak sağlıklı bir birey olmaları yolunda onlara rehberlik eden profesyonellerdir. Ergen ve yetişkinlik dönemi ile ilişkili durumlarda psikologlardan çocukluk çağındaki bireyleri ilgilendiren konularda da pedagoglardan yardım alınır.

 

İzmir Karşıyaka Psikolog bilimsel anlamda ruh bilimci unvanına sahip bireyleri ifade etmektedir. Bu alanda eğitim almış bireyler; insan davranışı ve davranışlarını eyleme dökme biçimi konusunda uzmanlaşmıştır. Aynı zamanda bireyin hayatın içinde yaşadığı ruhsal problemlerin nedenini tespit etme ve bireyi çözüme ulaştırma konusunda rehberlik ederler. Pek çok farklı kurum ve kuruluş bünyesinde çalışabilen psikologlar; cezaevi, hastane, adliye, özel klinik, okul ve fabrika gibi alanlarda görev yapabilirler. Bu sayede toplumun farklı kesimlerine hitap ederek bireylerin yaşam koşullarını daha kaliteli hale getirmek için çaba gösterirler.

İzmir Karşıyaka Psikolog

Klinik psikoloji alanında hizmet veren İzmir Karşıyaka Psikolog hizmeti konusunda bireyler;

  • Bireysel Terapi ve Aile Terapisi
  • Çocuk Ergen Psikolojisi
  • Cinsel Terapi
  • EMDR Terapisi
  • Panik Atak ve Anksiyete Terapisi gibi konularda destek alabilirler.

Psikologlar daha hafif düzeydeki davranış ve psikoloji problemleri ile ilgili tek başına yardımcı olan bireylerdir. Ancak patolojik (hastalık) halini almış daha ileri ruhsal sorunlar ile ilgili psikiyatri birimi ile birlikte hareket edilir. Bu gibi bir durumda psikoterapi, davranış problemleri konusunda tedaviler ve bireyin yeniden topluma kazandırılması gibi uygulamalar psikologların sorumluluğundadır. Psikiyatri hekimleri ise bireyin kan tetkikleri, radyolojik tetkikler, ilaç takibi gibi durumlar ile ilgilenmektedirler. Patolojik durumlar ancak psikolog ve psikiyatri birimlerinin iş birliği sonucunda çözüme ulaşabilir.

Bireyin yaşadığı ruhsal problemlerin henüz patolojik durumda olup olmadığı kendisi tarafından tespit edilemez. Bu nedenle ilk olarak bir psikoloğa danışılmalıdır. Bir süre takip edilen birey daha sonra gerekli görülürse psikiyatriye yönlendirilip ilaç tedavisine başlayacaktır. Ancak psikoterapi seansları veya psikiyatriye gereksinim bulunmayan durumlarda bireyin psikoloğu bu sürece önderlik edecektir.

Bergama, Gaziemir ve Alsancak’ta yer alan farklı şubelerden profesyonel Karşıyaka Psikolog hizmeti alınabilir. Detaylı bilgi almak için https://www.egepozitifpsikoloji.com/ bağlantısını kullanabilir veya iletişime geçebilirsiniz.