Karaman’da Korona Vakaları Ne Durumda?

Karaman’da Korona Vakaları Ne Durumda?
7 Mart 2021 19:11

İnsanlar bulunduğu şehir başta olmak üzere hem Türkiye’den, hem de Dünya’dan son dakika haberleri takip etmekteler.

 

 

Özellikle yaşanan pandemi sürecinde anlık vaka, entübe, iyileşen hasta ve vefat eden sayılarını yakından takip ediyorlar. Sağlık Bakanlığı ülke genelinde sayıları verirken son zamanlarda daha da şeffaf olmak adına, il bazında haftalık sayılarını da vermektedir.

Karaman Haber siteleri arasında tek olarak bu sayıları veren Ant Medya’ya ait Karaman.com haber sitesi hiçbir sitenin vermediği bilgileri bakanlık kaynaklı verileri kullanarak sizlere karaman bazında veriler sunmaktadır.

İnsanların ülke genelini takip ettiği kadar yaşadığı şehirdeki koronavirüs tablolarını merak etmektedir. Karaman olarak hazırlanan algoritma ile Karaman’daki vaka sayıları ve aşılama durum tablolarına karamandan.com haber sitesinden ulaşabilirsiniz.

Karaman’da Vakalar Ne Durumda

Karaman olarak vaka sayıları ilk aylarda çok düşük rakamlarda seyrederken yaz ayları dönüşü aşırı derecede yükselmiş, son günlerde Türkiye genelinde en çok vaka görülen ilk 10 şehir arasında yer almaktadır.

Karaman’da Nüfus yerleşimi olarak nüfusunun birçoğunun yurt dışında olmasın da bunda etkisi olmuştur. Gurbetçi diye tabir edilen vatandaşların yaz aylarında Karaman’a ziyarete gelmesi, ayrıca bu vatandaşları kısa süreli izinlerde sürekli başka şehirlerde gezme, tatil yapmaları bu artışlardaki en büyük etkenlerden olduğu tahmin ediliyor.

Son günlerde yasaklara titizlikle uyan Karaman halkı, emeklerinin karşılığını almaya başlamış, açıklanan son verilerde çok büyük bir düşüş trendine girmiştir.

Karaman Hava Durumu

Koronavirüsün özellikle soğuk havalarla birlikte daha da fazla artacağını uzmanlar belirttikten sonra insanlar sürekli yaşadığı şehirdeki hava durumunu anlık takip etmeye başladılar.

Karaman Hava Durumu vatandaşın internet üzerinden en çok aradığı kelimeler arasında yer alırken sürekli farklı bilgilere ulaşmaktadırlar. Karamandan.com editörleri Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son verileri derleyerek vatandaşın daha rahat anlayabileceği en sade dille aktarmaktadırlar.

Günlük, ve haftalık verileri karaman halkıyla paylaşan Karamandan.com Karaman Haber Sitesi bu noktada vatandaşa haber verip, tedirleri alması noktasında önceden uyarmaktadır.