Kara Cuma’da Türkiye’nin Online Telefon Pazarı

Kara Cuma’da Türkiye’nin Online Telefon Pazarı
24 Kasım 2017 16:01

ABD’de Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı başladı. İndirimlerden faydalanmak isteyen tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünler televizyon, oyun konsolları, cep telefonları ve tabletler oldu.

 

 

ABD’de, Black Friday Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma günüdür. 1Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar. Bugün beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Ülkemizde de  Kara Cuma olarak anılan bu tarihte bir çok marka büyük indirimler yaparak bu etkinliğe katılmaktadırlar.

Ülkemizde de bu sene yine Kara Cuma etkinliği perşembe akşamından başladı.Bu etkinlikte satışların büyük çoğunluğu internetten gerçekleşmektedir.Bu etkinlikte, en çok rağbet gören ürünlerin başında sıfır ve ikinci el cep telefonları gelmektedir.Burada  iphone 8 ,iphone 8 plus,iphone x ,samsung note8,en çok dikkat çeken modeller olmuştur.

 

Tüm enerjisini, Türkiye’nin Online Telefon Pazarı olma yolunda odaklayan ikincielmobil.com da uygun fiyatlı ikinciel ve sıfır cep telefonları ilanlarıyla Kara Cuma etkinliğinde  dikkatimizi çekiyor.

 

Burada aklımıza takılan sorular da yok değil;

  • ikinciel ya da sıfır telefon almak ne kadar güvenlidir?’’
  • İkinci el yada sıfır telefon aldığımda sorunla karşılaşırsam muhatabım kim olacak?
  • Ürünü aldığım site ne kadar yardımcı olacak?
  • Ürün iadesinin şartları ve kuralları nelerdir?…vb

 

Tüm bu soruları düşündüğümüzde İnternetten, ikinci el ya da cep telefonu alma konusunda yeterince başarılı hizmet alamadığımızı düşünüyoruz.Tamam, otomobil sektörü için sahibinden.com var ve bu site diğer ürünler için de ikinci el desteği sağlıyor, ancak site amacı gereği bir çok alana odaklanmış durumda.

İkincielmobil.com ise sadece ve sadece  sıfır ve ikinci el telefon ticaretine standart getirmeyi amaçlayan bir platform. Telefon sektörüne odaklanmış bir pazar yeri olarak dikkat çeken site, sadece telefon üzerine kurulu olduğundan telefonla ilgili aradığınız her şeyi bulabileceksiniz. İkincielmobil, bu alanda yoğunlaşarak internet üzerinden yapılan telefon alışverişinde yaşanan sıkıntılara toptan  çözüm sunmayı hedefliyor.

2

 

Cep telefonu, tablet ve masaüstüne uyumlu olarak geliştirilen site, modern tasarımı ile rakiplerinden hemen ayrılıyor. Sitede geleneksel açılır menü yerine sayfa seçiminin fotoğraflarla yapıldığı bir tasarım kullanılmış.İkinci el ya da sıfır cep telefon ilanı oluşturmak çok mu çok kolay. Fotoğraflardan marka model seçimi yapıldığında o modele ait tüm özellikler hazır olarak geldiğinden size sadece kendi  ilanınızla ilgili açıklamanızı girmek kalıyor. Bu da telefon ve tabletlerde kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. Bunun dışında “fiyat aralığı çubuğu” sayesinde fiyata göre kolayca arama yapabiliyor ve en doğru sonuca ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca sosyal medya hesapları(Google, Facebook) ile üye olma seçenekleri sayesinde hiç zorluk çekmeden sayfaya üye olabilirsiniz. Bu seçenek hem üyelik işlemlerini kolaylaştırıyor hem de site kullanımını daha pratik hale getiriyor.

Güvenli ödeme  ve uzman kontrollü ilan sistemiyle alıcı ve satıcılar için  maksimum güvenliği ön planda tutuyor.

İlanların altında yer alan yorum bölümü ile fikir alışverişi ve satıcı ile yazışarak pazarlık yapma imkanı da  sunuyor.

Alışılagelmiş ilan sitelerinde buluşarak satış yapma kısıtlamasını da ortadan kaldırıyor. İkincielmobil.com ile Türkiye’deki tüm telefon alıcılarına ve satıcılarına ulaşabiliyorsunuz. Böylece buluşma ve para transferini dert etmeden kolaylıkla telefonunuzu satabiliyorsunuz.

Sitenin dikkat çeken özellikleri şu şekilde:

  • Güvenli Ödeme Sistemi 4 aşamadan oluşuyor.
  1. Alıcı ürünü kredi kartı ile satın alır.
  2. Alıcının ödemesi BDDK tarafından lisanslı Bağımsız Ödeme Sistemi Kuruluşunun havuzunda tutulur.
  3. Satıcı ürünü kargo ile gönderir.
  4. Alıcı ürünü alır ve inceler.
  5. Alıcı, siparişi onayladığında havuzdaki ödeme satıcıya aktarılır, aksi takdirde ödeme alıcıya iade edilir.
  • Tüm ilanlar uzmanlar tarafından gözden geçiriliyor. Bu kontrollerde telefonun fiziki durumu ile ilan açıklamalarının uyumu, fatura ve garantisinin olup olmadığı ve aksesuarların uyumu kontrol ediliyor.
  • Bununla birlikte ilanını öne çıkarmak isteyenler için ücretsiz olarak Nitelikli, Güvenli ve Onaylı ilan özelliklerini sunuyor. ikincielmobil.com:
    • Farklı açıdan çekilen ve doğrulama kodu içeren fotoğraflı ilanlara Nitelikli,
    • IMEI ve garanti süresinin doğruluğunun kontrolü yapılan ilanlara Güvenli,
    • Telefonun marka-model, aksesuarları ve durumunun kontrol edildiği ilanlara Onaylı özelliğini ekliyor.
  • İkincielmobil.com’un kullanıcılar için sahip olduğu bir diğer özellik ise fiyat geçmişini grafiksel olarak yansıtıp, alıcı ve satıcıya  kolay ve hızlı fiyat araştırma imkanı sunması. Bu platform sayesinde alıcı ve satıcı fiyat karmaşası içinde boğulmadan,  cihazlarını değerinde ve güvenli bir şekilde alıp satabiliyor.
  • EV SSL sertifikası sayesinde tüm kullanıcıların verileri(kredi kartı bilgileri, şifreler vs.) uçtan uca şifreleniyor, böylece kullanıcılar için üst düzey güvenlik sağlanıyor.

 3

Kampanyayı Kaçırmayın

4

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel olarak 20-30 Kasım 2017 tarihleri arasında ikincielmobil.com’a yüklenen ilanların yine bu tarihler arasında satılması halinde hem alıcıya hem satıcıya ikincielmobil.com olarak kulaklık hediye ediyoruz. Hemen ilan ver al sat!!