‘Kapı ve vitrinler sökülüyor’

‘Kapı ve vitrinler sökülüyor’
19 Ağustos 2021 09:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bitlis’te işyerleri yıkılan esnafla görüştü, hukuksuzluğa tanık oldu. Esnafın mağduriyetini görüp yaşananlar isyan eden CHP Heyeti, halkın sandıkta AKP’ye hesap soracağını söyledi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bitlis’te işyerleri yıkılan esnafla görüştü, hukuksuzluğa tanık oldu. Esnafın mağduriyetini görüp yaşananlar isyan eden CHP Heyeti, halkın sandıkta AKP’ye hesap soracağını söyledi.

 

 

“KAPI VE VİTRİNLER SÖKÜLÜYOR”

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Bitlis’e giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’den oluşan CHP Heyeti, “Bitlis Dere Üstü Islah Projesi” çerçevesinde iş yerleri yıkılmaya başlanan esnafın sorunlarını dinledi. Yaklaşık 750 yapının kapı ve vitrinleri polis eşliğinde sökülürken mağdur esnafın yanında duran CHP Heyeti, sorunları ve talepleri dinleyip iktidarı yanlıştan dönmeye çağırdı. CHP Bitlis İl Başkanı Kahraman Yardım ve partililerin de eşlik ettiği CHP Heyeti, yaşanan hukuksuzluğa karşı hukuki girişimde bulunacaklarını da açıkladı.

 

 

Tarihi yapıların bulunduğu ‘Eski Bitlis’ bölgesindeki çarşı, meydan ve sokaklarda incelemelerde bulunan CHP Heyeti adına açıklama yapan Veli Ağbaba, şunları kaydetti:

 
“Türkiye’de çok hukuksuzluk yaşandı ama Bitlis’te gördüğümüz manzara çok daha karanlık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, polis eşliğinde ellerinde demir ve balyozlarla esnafın kapılarını söküp yıkıyor. Bitlis tarihte önce Rusların işgaline uğramıştı, şimdi AKP yıkımıyla karşı karşıya. Esnafımız diyor ki, “Rusların yapmadığı kötülüğü maalesef oy vererek seçtiğimiz hükümetin görevlendirmiş olduğu insanlar yapıyor.” Burada 10 bin kişi mağdur. İnsanlar buradan mülteciler gibi, göçmenler gibi diğer sürgün edilecekler. Yapılacak ilk seçimlerde inşallah Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda sözümüz var. Esnafın hakkını iade etmek boynumuzun borcudur. İlk seçimde bunlara gerekenin yapılacağından kuşkumuz yok. Bu zulüm onların yanına kar kalmayacak.”