Kalp-damar sağlığınız için oğul otu

Kalp-damar sağlığınız için oğul otu
1 Haziran 2020 12:52

Değerli okuyucularımız, oğul otunun mucizeleri:

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

OĞULOTU (KOVAN OTU, TURUNCAN, MELİSA MELİSA, ACEM OTU LİMON OTU)
ARAPÇASI: Bedrencbuyah, Haşişetü’n – Nehtüncan, Reyhanü’l –Leymuniy.
FARSÇASI: Türüncan.
LATİNCESİ: Mellisa officinalis
ORJİNİ: Akdeniz havalisi

 

BİRLEŞİM: Tanen ve uçucu yağ taşımaktadır. Uçucu yağ birleşenlerinin en önemlisi; citral, citronellal (%38–42), sitronellol (%29–31) ve linalol’dur. Oğulotu yağı kıymetli bir yağdır. Ayrıca; reçine ve suksinik asit ihtiva eder. Kaliteli oğulotundaki uçucu yağ oranı %0.o2-o.23 arasında değişir, ama %0.04 ‘ten az olmaması gerekir.
NOT: Yetişme bölgelerine göre rakamlar değişebilir.
TABİATI: Oğulotu ikinci derece sıcak ve birinci derecenin başlangıcında kurudur.

 

Değerli okuyucular, oğulotunun faydaları modern tıb tarafından da onaylanmıştır. Ayrıca Oğulotu, Tıbbi Nebevide de adı geçiyor. Bu kadar faydalı olan Oğulotu tarımının Tarım Bakanlığı neden Türkiye de yetiştirilmesini teşvik edip, desteklemiyor? Türk Milleti oğulotu tükettiği zaman, içerdiği faydalı enzimler sayesinde başta kalb-damar tıkanıklıkları olmak üzere birçok hastalığa şifa olacak ve böylece kimyasal ilaç kullanımı da azalacaktır. İş gücü kaybı olmayacaktır.

Tarım Bakanlığına öneri: Oğulotu tarımının, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Elazığ-Şanlıurfa bölgelerinde acilen ekilip gelişmesi gerekir. Hem sağlık, hem de ekonomik bakımından önemlidir.

Ekonomik terörden bir örnek: Bitkisel (Farma) Gliserin’nin toptan fiyatı, ortalama 12-14 liradır. Eczanelerde ve Türkiye genelinde binlerce mağazası olan ve ayrıca domuz eti ürünlerini de bu satan mağazalarda 30 mlg. lık şişe 8-10 lira arası satılıyor. Bu ekonomik terör faaliyetlerine dur denilmediği zaman, Türk Milletini, hem sağlık ve hem de ekonomik bakımından zayıflatmanın ta kendisidir. İlgili kurumlara söylendiği zaman da, serbet piyasa diye cevap veriyorlar.

Tarım bakanlığına başka bir hatırlatma: Küçük ambalajlarda satılan Gliserin’nin, farma (Bitkisel) veya atık yağlardan üretilen teknik yapı diye niye yazılmıyor. Bu konuda ilgili Balkanlıklar niye kontrol etmiyorlar? Acilen ilgili Bakanlıklar, bu konuyu kontrol altına almalıdırlar.

Oğulotu (Melisa officinals) nedir? Ballıbabagillerden 20–100 cm. yükseklikte, açık sarı veya beyazımtırak çiçekleri olan ince, yumuşak tüylü, limon gibi kokan bir bitkidir. Oğulotu Akdeniz kökenlidir. Sağlıklısı taze olanıdır. Rengi beyaza yakın yeşildir. Çok yıllık otsu bir bitkidir. Mutfakta ve halk sağlığında binlerce yıldır Akdeniz ülkelerinde kullanılarak dünyaya yayılmıştır. Çok ilginçtir, oğulotu arıların sevdiği bitki iken, bahçelerde meyve ve sebze yapraklarına zarar veren böcekler ve insanlar için en tehlikeli hayvan olan sivrisinek oğulotunu hiç sevmez.

Halk arasında kara safra olarak bilinen melankoli hastalığına, sinir krizlerinde veya deprestif (ruhsal çöküntü) hallerde, huzursuzluk, sıkıntı, gerginlik gibi nedenlerin yarattığı baş ağrılarında ve istem dışı kasılmalarda (kramp) oldukça etkilidir. Sinir krizi demek; şeker hastalığına davetiye çıkarmaktır. Şeker hastalığının baş sebebi sinir krizidir. (depresyon) Oğulotu’nu kullananlarda irsi olmadıkça şeker hastalığına nadir rastlanır.

 

 

Kalbe ce akciğere tam kuvvet ve ferahlık verme bakımında en etkili doğal bitkidir. Oğulotu, bitkinin hassalarındandır. Tecrübe edilmiş ve modern tıp tarafından da onaylanmıştır.

 

Özellikle geceleri titremeler, huzursuzluk ve korkmak gibi hallerde, kanın hareketini tasfiye eder. Üşütmelerde mide ve diğer iç organların çoğuna faydalıdır. Göğsü temizler, nefes alma güçlüğünü ve öksürüğü giderir. Ayrıca; sara hastalığına ve beyin damarlarındaki tıkanıklığı birleşimindeki kimyasal özelliklerine göre bu hastalıkları iyileştirme özelliğini taşır.
Yaprağından bal veya şekerle yapılan macun yenirse; horlamadıkça nefes darlığına iyi gelir.
Oğulotu; görme, işitme, tatma, dokunma ve algılama yeteneğini arttırır. Balgamı ve sevdalı hastalıklarına karşı çok etkilidir. Kalbe ve ciğerlere kuvvet ve ferahlık verir. Özellikle kalp üzerindeki etkisi neredeyse benzersizdir. Sıkıntıyı ve çarpıntıyı giderir. Uyuz hastalığına iyi gelir. Dimağı açar.
Bütün bu rahatsızlıklarda kullanılış biçimi; yaprakları salatalara katılır, ayrıca taze olarak tüketilmeli, tazesi bulunmazsa katkısız pastörize meyve suyuna katılarak robotta çırpılıp içilir.
Dikkat! Kalbe ferahlık vermek ya da sevdayı gidermek için günlük kullanılacak miktar; tazesi 80-100 gr. kurusu 40-50 gr.dır. Tazesi tercih edilirse, daha çok etkili olur.

 

Harici faydaları:
1- Yapraklarını tuz ile Krem haline getirip, yakı yapmak yaraları temizler, tümörü (ur) yok eder. Tüm aza ağrılarına iyi gelir.
2- Yapraklarının usaresi göz etrafına sürülürse; göze kuvvet verir.
3- Yapraklarını dövüp, bal gibi yutulursa; yatar konumda iken nefes alma zorluğu çeken kimselere çok etkilidir.
4- Mafsallara (eklem yerleri ve adaleler) yakı gibi uygulanırsa; ağrıları giderir.
5- Oğulotunu çiğnemek; ağız kokusunu giderir, ağza ferahlık verir.
6- Yemek ve koklamak; dimağı açar, hazmı kolaylaştırır.
7- Yaşlanmayı ve saç ağarmasını geciktirir.
8- Mide ülserine iyi gelir.
9- Sinir krizlerinde şikâyetleri ortadan kaldırır. Hafızayı kuvvetlendirir.
10- Astım için, tentürü çok faydalıdır.
11- Hıçkırığı geçirir, bağırsak gazını giderir.
12- Kaynatılarak elde edilen suyu varjinal lavman olarak kullanılır.
13- Oğulotunu 6-7 dakika kaynatıp ağzı çalkalamak; dişlerin çürümesini önler.
14- Yaprağını ezip, göz kapaklarına koymak; göz ağrısını giderir.
15- Oğulotu, iç açıcı ve tüm yaşamsal organları güçlendirmek için, doğal bir destekleyicidir.

 

REÇETE: 1- OĞULOTU’NUN daha etkili olmasını istiyorsanız? 100–120 gram oğulotunu yıkayıp doğrayın, bir litrelik cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp dekoksiyon (Soğuk demleme) usulü ile 12 saat demlendirip, daha sonra süzüp tekrar kavanoza koyup (4) dörder saat ara ile günde 4 su bardağı içilebilir. Dekoksiyon soğuk demleme demektir. Sıcak demlemeye infuzyon denir. Dekoksiyon usulü kullanmak; infuzyon’a göre (3) üç kat daha etkilidir. Bitki sıcak suyu görünce yüzde 30–40 etkisini kaybeder.

REÇETE: 2- Numan Aladağ’ın, Oğulotu-nane limonata tarifi:
Malzeme:
1- 100 Gram ayıklanmış oğulotu yaprağı
2- 3 Litre içme suyu
3- 6 Adet limon
4- Tadlandırmak için yeterince bal
5- 4 Ceviz büyüklüğünde taze zencefil

Hazılanışı:
Oğulotu yapraklarını iyice yıkayıp, mutfak robotunda püre haline getirin. Limonları kabuğunu ılık su ile iyice yıkayıp kuruttuktan sonra kabuğunu ince soyup, taze zebcefil kabuğunu da soyarak limon kabuğu ile beraber mutfak robotunda püre haline getirin. Limonların suyunu sıkın. Hazırladığınız malzemeleri, genişçe bir tencereye koyup bal ilave ederek, tahta kaşık ile iyice karıştırdıktan sonra cam kavanozlara doldurun, buzdolabına konuyun. Kahvaltıda çay yerine içecek olarak bu doğal şifalı limonatayı içiniz.
NOT: Eğer Oğulotu yoksa o zaman taze nane olarak da kullanabilirsiniz.

 

Oğulotunun faydaları, içerdiği faydalı enzimlerin analizleri esas alınarak, modern tıp tarafından da onaylanmıştır.

OĞULOTU, şifası, insanların tabiatına göre değişebilir. Taze oğulotu yaprak ve sapları ile beraber sıkılıp 50-70 gram suyu içildiğinde, 1-2 saat içerisinde, kalp rahatsızlıklarını ve stresi nasıl rahatlattığına hayret edeceksiniz. Bu işleme 15 gün devam edilip, 10 gün ara verildikten sonra yine, 15 günlük kürler halinde devam edilmelidir. Altı aylık kür de, sekiz adet 15 günlük kür devam edilecektir.

SARA (Epilepsi) hastaları günde üç su bardağı olmak üzere 15 ay devam edildiğinde, hastanın tabiatına göre iyileşme de %70-80 arası olur. Düzenli kullanıldığı zaman hasta %100 şifaya kavuşur. Saralı yaz aylarında bal ile tatlandırılarak, OĞULOTU limonatasını bol bol içmelidir. Bu hastalık lif oranı zengin sıvı yiyecek ve içeceklerle iyileşir. Bu hastalığın tedavisi ortalama iki-üç yıl sürer.

13 cü yüz yılda Glamorgan prensi Lewlyn, her gün oğulotunu salata olarak tüketerek 108 yıl, John Hussey adındaki bir İngiliz de 50 yaşından sonra her sabah oğulotu çayını bal ile tatlandırıp içerek 116 yıl yaşamıştır.

 

KANI TEMİZLEME: Taze Oğulotu çayını yatmadan 20-30 dakika önce bir su bardağı içilerek, 15 gün devam edilip 7 gün ara verilerek 4 seans devam edildiğine kanın temizlenmesine yardımcı olur.

NOT: Hastalığın durumuna göre bir yılda da tedavi sonuçlanır. Şifaya kavuşmak isteyen bir hasta: Önce sabır edip iradesini kuvvetlendirmesi gerekir. Kimyasal ilaçlarla güncel iyileşmeler olur ama, ömür boyu güncel ilaç kullanmaktan kurtulmak mümkün değil; kullanılan kimyasal ilaçların yan etkisi başka hastalıklara yol açacağını da unutmayalım.

YAN ETKİLERİ: Varis’i olanlar günde bir su bardağından fazla içmemelidir. Oğulotu damar açıcı özeliğine sahip olduğu için varisi azdırır. (ilerletir)

Bu bilgiler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun düşüncelerini aldıktan sonra, kullanmanız daha faydalı olur.

Düşünceye uygun inancın temeli tarımda modernleşme, yenilik ve üreticiliktir, inancımıza göre yaşamak, üretici olarak yaşamak ve %100 Yerli (Milli) sermaye tarafından üretilen ürünlere önem vermek demektir.

KAYNAKLAR:
Numan Aladağ’ın, 1985-2020 yılları arası, Hindistan-Himalaya dağlarının alt eteklerinde ikamet eden Türk asıllı, Hindistan vatandaşı Türkler’le sohbet notları.
Tıp da kullanılan bitkiler ve Halk reçeteleri. Hediye Tuncer T. C. Tarım Bakanlığı yayınları 1-7 1966
Şifalı bitkiler ve Tıbb-i Nebevi. Abdulkadir Eroğlu İlim Yayınları 1980

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun