Kaftancıoğlu’nun dosyası Yargıtay’da!

Kaftancıoğlu’nun dosyası Yargıtay’da!
12 Mart 2021 09:39

Yargıtay Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapse çarptırıldığı dosyada 4 suça ilişkin cezanın onanmasını istedi. “Örgüt propagandası” yönünden “eksik inceleme” nedeniyle hükmün bozulması talep edilirken, son kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi verecek.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapse çarptırıldığı dava dosyası, Kaftancıoğlu’nun itirazı üzerine Yargıtay’a geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya üzerindeki incelemesini tamamlayıp tebliğname hazırladı. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak”, “Kamu görevlisine alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarına ilişkin yargılama sürecindeki usul işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun olarak elde edildiğinin belirlendiği kaydedildi.

 

ÖRGÜT PROPAGANDASINA BOZMA TALEBİ

 
Başsavcılık, 4 suçtan verilen cezanın onanmasını isterken, “örgüt propagandası” suçu yönünden ise hükmün “eksik inceleme” nedeniyle bozulmasını talep etti. Kaftancıoğlu, PKK/KCK’nın üst düzey yöneticisi konumunda olan ve kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız lehine yaptığı paylaşım nedeniyle de “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

 

 

Tebliğnamede, Kaftancıoğlu’nun paylaşımında, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini öven, meşru gösteren ya da bu yöntemlere başvurulmasını teşvik eden bir içerik yer almadığı kaydedildi.