Kaftancıoğlu’nun ‘Atatürk alerjisi’ yine cereyan etti!

Kaftancıoğlu’nun ‘Atatürk alerjisi’ yine cereyan etti!
27 Eylül 2020 11:29

Geçtiğimiz günlerde katıldığı basına kapalı Taksim Topları etkinliği konuşmasında yaptığı konuşmada Atatürk adını anmadan ısrarla “Gazi Mustafa Kemal” şeklinde konuşup “Atatürk demeyi tercih etmediğini” belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bu sözleri ile ortaya çıkan kriz partiyi karıştırmış ve büyük tepki almıştı.

 

Haber Alternatif / Celal Eren Çelik

Parti milletvekillerinin büyük tepkisini çeken Kaftancıoğlu’na Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise uzun bir sessizlik sonrası 2 gün önce destek vererek yanında olduğunu belirtmişti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun bu destek mesajının hemen arkasından Canan Kaftancıoğlu ve başında bulunduğu CHP İstanbul İl Örgütü’nden 2. bir “Atatürk Skandalı” geldi…

halkweb.com.tr’de yer alan habere göre Kaftancıoğlu, bugün il başkanlığında Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkan yardımcısı Fahrettin Kayhan ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ziyaret sırasında Kaftancıoğlu’na aralarında İstanbul manzaralarının olduğu tablolar hediye ederken, Fahrettin Kayhan ise Mustafa Kemal Atatürk’ün bir tablosunu hediye etti.

Yapılan ziyaret ve Canan Kaftancıoğlu’na verilen tabloların da yer aldığı fotoğraflar CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından resmi Twitter hesabından paylaşıldı…

Yapılan paylaşımda Kaftancıoğlu’na Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Fahrettin Kayhan’ın hediye ettiği Atatürk tablosu da yer almaktaydı…

CANAN-1

ATATÜRK PORTRESİ OLAN FOTOĞRAF KALDIRILDI…

Ancak kısa süre sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı bu paylaşımı kaldırarak ziyaretle ilgili paylaşımı yeniledi…”Yenilenerek” ikinci kez yapılan paylaşımda ise ziyaret esnasında çekilen ve ilk paylaşımda bulunan tüm fotoğraflar yerini korurken Canan Kaftancıoğlu’nun Kadıköy Belediye Başan Yardımcısı Fahrettin Kayhan’dan Atatürk tablosunu alırken çekilmiş fotoğrafı silindi ve ikinci paylaşıma konulmadı.

CANAN-2

KILIÇDAROĞLU’NDAN ALDIĞI DESTEKLE MEYDAN MI OKUYOR?

Canan Kaftancıoğlu’nun bu hareketi “Kılıçdaroğlu’ndan gelen destek mesajı sonrasında parti içerisinde güç gösterisi yaparak meydan mı okuyor?” sorularının sorulmasına yol açtı.