Kadınlar Mardin’deki katliamı kınadı

Kadınlar Mardin’deki katliamı kınadı
21 Eylül 2013 10:40

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde önceki gün kan davası yüzünden 2 saldırganın 3’ü çocuk, 2’si kadın 5 kişiyi öldürmesi kadınlar tarafından kınanıp protesto edildi.

 

 

Cezaevi önünde dün gece toplanan Demokratik Özgür Kadın Haraketi üyesi kadınlar adına konuşan Zeynep Sipçik, “Savaşta da, erkek kavgasında da, kanda davasında, aşiret kavgalarında da törede de her zaman aslında hedef olan kadınlar ve çocuklar oluyor” dedi.

 

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde önceki gün pusu kuran 2 kişinin tabancayla başlarından vurarak öldürdüğü Ayşe Sürer (38) çocuğu Süleyman Fırat Sürer (4) ile Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek’in (10) katledilmesi kadınlar tarafından kınandı. Mardin’in Nusaybin İlçesi yakınlarındaki Bagok Dagı’nda PKK’lılara ait mezarlığın tahrip edilmesini protesto etmek için Diyarbakır’dan yola çıkan Demokratik Özgür Kadın Haraketi üyesi kadınlar dün gece uluştukları Mardin’de 3 çocuk ve 2 kadının öldürülmesini olay yerinde basın açıklamasıyla protesto etti.

 

Mardin’de ‘Özgürlük ateşiyim, dolaşıyor ruhum’ pankartı açan kadınlar adına konuşan sosyolog Zeynep Sipçik, sürekli yanı başlarında gelişen kadın katliamlarına karşı, tacize karşı, tecavüze karşı yürüyüş yaptıklarını söyledi. Artık sadece kadın bedeline değil, artık çocuklar gibi güçsüz bulunan bütün bedenlere karşı bir saldırı yaşandığını dikkat çeken Sipçik, “Bu bedenlere karşı taciz de var, tecavüz de var. Bunun içerisine baktığımız zaman asıl amaç bu zihniyeti ortaya koymaktır. Ve erkekliğini masum zayıf, bir beden üzerinde inşa etmektir. Hepimizin de bildiği gibi Mardin’de tamamı ile bir katliam gerçekleşti. İki kadın ve 3 çocuk, şöyle bir sonuç çıkarabiliriz, savaşta da, erkek kavgasında da, kanda davasında, aşiret kavgalarında da törede de her zaman aslında hedef olan kadınlar ve çocuklar oluyor. Buna baktığımız zaman da kadınların üzerinde özel bir politikanın gerçekleştiğini farkına varırız. Bizler bu katliamı lanetlemek ve kınamak için bugün buradayız” dedi.