Kadınlar meydanlarda haykırdı: İstanbul Sözleşmesi uygulansın!

Kadınlar meydanlarda haykırdı: İstanbul Sözleşmesi uygulansın!
20 Temmuz 2020 11:45

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması nedeniyle yurdun birçok noktasında eylem düzenlendi. İstanbul Kadıköy’de toplanan eylemciler arasında, öldürülen kadınların yakınları ve şiddet mağdurları da katıldı. Öldürülen Muhterem Evcil’in kızı “Benim annem çıplak ayakla karakola koştuğu zaman ‘Aileni yıkma’ denilirken, nasıl bir aile yapısıydı bu?” diye haykırırken, Helin Palandöken’in babası ise, “Kızım pompalıyla vuruldu. Devlet mermilerde indirim yaptı” ifadesini kullandı.. Eylemcilerin ortak talebi İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması oldu.

 

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu başta olmak üzere STK üyeleri ve halk, İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını protesto etmek için başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok noktasında eylem düzenledi.

İstanbul’da ise eylemciler Kadıköy ilçesi Beşiktaş İskelesi Önü’nde toplandı. Etkinliğe sanatçıların yanı sıra kadın şiddetinin mağdurları da katıldı. Eylemcilerin ortak talebi ‘İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması oldu.

 

 

“BEN BU AİLE YAPISINI KABUL ETMİYORUM”

 

 

Etkinlikte konuşma yapan, öldürülen Muhterem Evcil’in kızı Deren Melis Göçmen, “Benim annem çıplak ayakla karakola koştuğu zaman ‘Aileni yıkma’ derken nasıl bir aile yapısıydı bu? Sizin bahsettiğiniz aile yapısı eğerki kadının şiddet gördüğü, çocukların tecavüze uğradığı şekliyse ben bu aile yapısını kabul etmiyorum” diye konuştu.

Sanatçı Melek Mosso ise, “Umarım bu yasalar uygulanacak. Tekrar tekrar meydanlarda güçlü bir şekilde bu sefer barış ve güzellik çığlıkları atacağız. Lütfen özgürlüğümüz için bağırmaya, sesimizi yükseltmeye devam edelim. Yasaların arkasında durmalarını istiyoruz herkesin. Bizim kendi kanatlarımız var ve kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.