Kadın cinayetinde 6 yaşındaki tanık dinlendi

Kadın cinayetinde 6 yaşındaki tanık dinlendi
5 Eylül 2013 14:51

Kadın cinayeti davasında eski eşi tarafından öldürülen Gülşah Sarcan’ın 6 yaşındaki oğlu tanık olarak dinlendi.

 

 

“Babamın anneme vurduğunu hiç görmedim” diyen küçük çocuk, “Annem, babama, ‘Şerefsiz artık sen benim kocam değilsin. Artık başka koca buldum’ şeklinde sözler söyledi” diye konuştu.

 

2 Ocak 2013’te öldürüldükten sonra Eyüp’te TEM otoyolu kenarına atılan 25 yaşındaki Gülşah Sarcan’ın eski eşinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada olay anında araçta bulunan 6 yaşındaki B.S., tanık olarak dinlendi. Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sinan Seven ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada olay günü araçta bulunan 6 yaşındaki oğulları B. S., tanık olarak dinlendi.

 

“BEN UYUMUYORDUM GÖZLERİM AÇIKTI”

 

Olay sırasında uyumadığını gözlerinin açık olduğunu ifade eden B. S., “Ben uyumuyordum gözlerim açıktı. Babam fren yapınca annem alnından hafif yaralandı” dedi.

 

“Önce yemek yedik sonra hastaneye gittik” diyen B.S., “Beni muayene ettiler, ağzıma baktılar. Arabaya bindik. Ben arabada, babamın anneme vurduğunu hiç görmedim. Annem babama, ‘Şerefsiz artık sen benim kocam değilsin. Artık başka koca buldum’ şeklinde sözler söyledi. Babam benim gözümün önünde anneme hiç vurmadı” diye konuştu.

 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DAVAYA MÜDAHİL OLDU

 

Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın celse arasında davaya müdahil olma talebinde bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, bakanlığın talebini 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanununu dikkate alarak suçtan zarar görme ihtimali ile talebi kabul etti. Mahkeme tutuklu sanık Sinan Seven’in bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

“ARACINDA GEZDİRDİ” İDDİASI

 

2013 yılının ilk kadın cinayeti olduğu belirtilen olayda eski eşini 8 bıçak darbesiyle öldüren Sinan Seven’in ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Seven’in eşini içinde 6 yaşındaki oğullarının da bulunduğu sırada bıçakladıktan sonra ölmesi için aracında gezdirdiği, ölümünden sonra da Eyüp’te TEM otoyoluna bıraktığı iddia ediliyor.

 

ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Duruşma öncesinde ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyesi bir grup ve Gülşah Sarcan’ın yakınları adliyenin önünde basın açıklamalarına izin verilen alanda toplandı. Grup adına yapılan basın açıklamasında davanın sonuna kadar takipçisi olacakları belirtildi. Açıklamada, “Gülşah Sarcan’ın kocası tarafından öldürülmesinin üzerinden tam 9 ay geçti. Bizler bir kez daha hesap sormak için buradayız. Gülşah 2 Ocak 2013 tarihinde yıllarca şiddet gördüğü için boşandığı eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Bedeni TEM otoyoluna atıldı. Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak adaletin yerini bulması ve katilin en ağır şekilde cezalandırılması talebiyle buradayız.’’denildi.

 

 

01f30b8fc5c9a5f22cd66ae6912513a5 14d17c7214a1fc7666322738b7d971aa

bd3239ce0c9ef20f1d55e6bbddab9fc8 e811c487592190176218c3745d518a45