Kaçak sigara dolu otomobille göleti geçemedi

Kaçak sigara dolu otomobille göleti geçemedi
5 Eylül 2013 16:15

Erzincan’da polisin durdurmaya çalıştığı otomobili gölete sürerek kaçmaya çalışan şüpheli, araç suda ilerlemeyince yakalandı. Otomobilden 8 bin paket kaçak sigara çıkarken, çobanlık yaptığı belirlenen şüpheli gözaltına alındı.

Olay bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 20’nci kilometresindeki Uluköy beldesi yol ayrımında meydana geldi. Aldıkları bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, içerisinde kaçak sigara olan A.T. (24) idaresindeki 29 DE 502 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayarak tali yola giren A.T., Mertekli köyü yoluna döndü. Polis ekipleri tarafından yaklaşık 3 kilometre kovalanan otomobil, sürücü tarafından gölete sürüldü. Otomobil göletten geçemeyince şüpheli A.T. polisler tarafından yakalandı. Göl ortasında yarısına kadar suyun içerisinde kalan otomobil, çekici ile gölden çıkartılırken, bagajında 8 bin paket kaçak sigara olduğu belirlendi.

Çobanlık yaptığı öğrenilen A.T’nin otomobili kiraladığı ve kaçak sigaraları Ağrı’dan Erzincan’a getirdiği öğrenildi. A.T gözaltına alınırken, kaçak sigaralara ise el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.