Kaçak avcı dehşeti: 5 ölü

Kaçak avcı dehşeti: 5 ölü
18 Eylül 2013 13:42

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın 90 kilometre batısındaki Melk kasabasına bağlı Grosspriel Köyü’nde kaçak avlandığı tespit edilen 54 yaşındaki Alois Huber, 3 polis ve 1 ambulans görevlisi 4 kişiyi öldürdükten sonra kendini yakarak intihar etti.

 

Dün öğle saatlerinde kaçak av yapıldığı ihbarını alan polis, ormanda avlanan Alois Huber’i engellemek istedi. Huber, ateş açarak 1 polis memurunu yaraladı. Sevk edilen amlusansa da ateş eden Alois Huber 70 yaşındaki sağlık görevlisini öldürdü. Hastaneye kaldırılan polis memuru yolda hayatını kaybetti. Diğer polis memurunu rehin alarak çiftlik evine götüren çılgın adamın yolu özel harekat polisleri tarafından kesildi. Ancak avcı, barikat kuran polislere de ateş ederek 1 memuru daha öldürdü. Yanındaki rehin polis memuru ile çiftliğine ulaşan avcı ahıra soktuğu polisi de burada öldürdü.

 

ORDU ALARMA GEÇTİ

 

Ortalığı kan gölüne çeviren avcıyı yakalayabilmek için polis ordudan yardım istedi. Ordu birlikleri 3 helikopter ve panzerlerle çiftliği kuşattı. Çiftlik evi Kobra Birliği’nden 135, özel harekat ekibinden 200, toplam 335 kişilik ekip tarafından sarıldı. Gece yarısı operasyona başlayan özel birlikler evin alt katında yangın başladığını tespit etti. Özel hazırlandığı anlaşılan sığınağın kapısını kıran ekipler avcı Alois Huber’e ait olduğu sanılan yanmış bir erkek cesediyle karşılaştı.

 

BUNALIMA GİRMİŞ

 

Avcının 18 yıl önce kaybettiği eşinin ölümünden sonra bunalıma girdiği, daha önce de bir avcı arkadaşını öldürme girişiminde bulunduğu belirtilirken evinde kaçak avlanmış 8 geyik cesedi bulundu.