Kâbusun adını koydu: Covid-22!

Kâbusun adını koydu: Covid-22!
24 Ağustos 2021 11:03

Dünya tabiri caizse iki yıldır koronavirüsün (Kovid-19) pençesinde… Son dönemde varyantlar ile gündemden düşmeyen virüs ile ilgili İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy’den çok konuşulacak bir açıklama geldi. Reddy, ‘Kovid-22′ olarak adlandırdığı yeni bir varyantın dünyaya hakim olan Delta’dan daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı.

 

 

Hürriyet’te yer alan habere göre ilk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olamaya devam ediyor.

Virüs dünya genelinde 200 milyondan fazla insana bulaştı, 4 milyondan fazla kişi ise virüsün kurbanı oldu.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan Koronavirüs son dönemde varyantlar ile gündemde. Bu varyantlardan en dikkat çekeni ise DSÖ’nün ‘endişe verici’ olarak nitelendirdiği Delta.

 
Ancak görünen o ki dünya genelindeki vaka artışlarının baş sorumlusu olarak gösterilen Delta bilim dünyasının gündemindeki tek varyant değil.

İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy, ‘Kovid-22′ olarak adlandırdığı yeni bir varyantın dünyaya hakim olan Delta’dan daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı.

Daha güçlü bir varyantın ortaya çıkmasının ‘kaçınılmaz’ olduğunu iddia eden Reddy, ‘Söz konusu varyant için şimdiden hazırlanmalıyız’ dedi