İznik’te gergin gece

İznik’te gergin gece
9 Eylül 2013 09:43

BURSA’nın İznik İlçesinde, dün gece (Cumartesi) yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada ölen 26 yaşındaki Zeki Dursun’un yakınları, bu gece katil zanlısının yaşadığı Roman mahallesine yürüdü.

 

Bir lokal ile birçok ev ve işyerini taşlayan gruptan 26 yaşındaki Emrah Türk de, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir silahtan çıkan kurşunla sırtından yaralandı.

 

Bursa’nın İznik İlçesinde, dün gece (Cumartesi) yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada ölen 26 yaşındaki Zeki Dursun’un yakınları, bu gece katil zanlısının yaşadığı Roman mahallesine yürüdü. Bir lokal ile birçok ev ve iş yerini taşlayan gruptan 26 yaşındaki Emrah Türk de, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir silahtan çıkan kurşunla sırtından yaralandı. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda öfkeli kalabalık İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe’nin yaptığı konuşmanın ardından dağıldı.

İznik İlçesi’nde, Cumartesi gecesi yol verme tartışması yüzünden çıkan kavgada 26 yaşındaki Zeki Dursun ve 23 yaşındaki Yunus Emre Akın tabanca ve sopayla yaralandı. İznik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Zeki Dursun yaşamını yitirirken, kavgaya karışan Roman vatandaşı 45 yaşındaki Nusret D. ile oğlu 16 yaşındaki M.D. gözaltına alındı. Olaya karıştığı belirlenen 2 kişinin de yakalanması için polis çalışma başlattı.

Olay nedeniyle gün boyu gerginliğin yaşandığı ilçede ölen Zeki Dursun’un yakınları ve arkadaşları Roman vatandaşlara tepki gösterdi. İlçede tansiyonun artması üzerine takviye çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Gerginliğin gün boyu sürdüğü ilçede akşam saat 19.00 sıralarında toplanan öfkeli kalabalık ellerinde taş ve sopalarla, Romanların yaşadığı Yeni ve Mahmut Çelebi mahallerine yürüdü. Öfkeli kalabalık Romanların gittiği İznik Sosyal Dayanışma, Kültür ve Spor Derneği lokalini bastı, eşyaları tahrip etti. Mahallede birçok ev ve işyerinin camlarını da kıran kalabalığı polis, biber gazı ile müdaha etti. Olaylar sırasında grupta bulunan 26 Emrah Türk de kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunun sırtına isabet etmesiyle yaralandı. Türk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAYMAKAM KALABALIĞI SAKİNLEŞTİRDİ

Olaylar üzerine İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, mahalleye gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalığı belediye çay bahçesinde toplayan Kaymakam Karameşe itidal çağrısı yaptı. Suçluların mutlaka cezalandırılacağını kaydeden Karameşe, “Haklıyken haksız duruma düşmeyin hiç kimsenin fevri hareket etmemesi gerekir. Suçlular bulunup adalet karşısına çıkarılacaktır” dedi. Kaymakam Karameşe’nin konuşmasının ardından grup dağılırken, çevik kuvvet ekipleri Romanların yaşadığı mahallelerin girişlerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Ayrıca ilçeye Bursa’dan takviye çevik kuvvet ekipleri ile TOMA aracı sevk edildi.

http://www.youtube.com/watch?v=rHj5CDCt_G8