İzmit'te 100 kişilik gruptan,Silivri protestosu

İzmit'te 100 kişilik gruptan,Silivri protestosu
5 Ağustos 2013 07:25

Ergenekon Davası’nın ve bugün karar açıklanacağı belirtilen Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ‘ne gitmek için İzmit’te toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, anlaşma yaptıkları otobüs şirketine polisin baskı yaptığını ileri sürerek gece yarısı kent içinde yürüyüş yaptı.

İzmit’te daha önce sosyal paylaşım sitelerinde Silivri’ye gideceklerini duyuran grubun, bir otobüs şirketi ile de 4 otobüs için anlaşma sağladığı öğrenildi. Saat 01.00 sıralarında otobüslerin geleceği Halkevi yakınındaki durakta bekleyen kalabalık otobüsler gelmeyince firma yetkilileriyle görüştü. Daha sonra yaptıkları açıklamara, otobüs firması yetkililerine polisin baskı yaptığını, otobüsleri vermeleri halinde kendilerine ceza uygulayacağını bildirdiklerini öne sürdüler.

Kalabalık bir süre daha bekledikten sonra bu kez saat 01.10’da Halkevi’nden Cumhuriyet Parkı’na  doğru yürüyüşe geçti. “Hükümet istifa” şeklinde sloganlar atan grup, Cumhuriyet Parkı’nda “Özgürlük Çadırı” kuracaklarını ve orada özgürlük nöbeti tutacaklarını söylediler.
Grubu sadece sivil polisler izlerken herhangi bir müdehalede bulunulmadı.Bu arada İzmit’ten firma araç vermediği için Silivriye’ye gidemeyen bu grubun dışında birçok kişinin özel araçlarla yola çıktıkları öğrenildi.