İzmir’li avukattan, Başbakan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

İzmir’li avukattan, Başbakan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu
3 Eylül 2013 17:22

İzmir’de Avukat Hüseyin Durdu, Suriye politikası nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Hüseyin Durdu bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında İzmir ve Ankara cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Durdu, Erdoğan ve Davutoğlu’nun Suriye politikasını eleştirerek, şunları söyledi:

“El- Kaide ve El- Nusra adındaki İslami terör örgütü elemanlarının Türkiye’ye gelmelerini sağlamış, bu örgüt elemanlarına para, silah ve her türlü lojistik destek sağlanmak suretiyle Suriye devletine karşı silahlı aksiyon metodları yaptırmaya başlamışlardır. Terör örgütü elamanlarına ‘muhalif güçler’ adı takılmış ve komşu Suriye devlet güçlerine ve yurttaşlarına karşı savaştırılmaktadır. Erdoğan ve Davutoğlu’nun bu örgütü yönettikleri açıkça anlaşılmaktadır.”

Avukat Hüseyin Durdu, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yardım ve yataklık ettiğini iddia ettiği bu örgütlerin Türkiye’de Türk keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesine, 55 vatandaşın öldürülmesine neden olduğunu öne sürdü. Başbakan’ın Reyhanlı’daki saldırının ardından “50 Sünni kardeşim şehit olmuştur” sözleriyle Sünni ve Şii mezhebinde olanlar arasında ayrımcılık yaptığı, sünnileri şiilere karşı kışkırttığını iddia etti. Durdu, Başbakan Erdoğan ve Bakan Davutoğlu hakkında soykırım için örgüt desteklemek, Türkiye’ye karşı başka bir devleti savaşa tahrik etmek, mezhep ayrımcılığı yapmak, çok sayıda insanın öldürülmesine azmettirmek iddialarıyla İzmir ve Ankara cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.