İzmir’e sokulmayan asbestli savaş gemisi Sao Paulo, Atlas Okyanusu’nda batırıldı!

İzmir’e sokulmayan asbestli savaş gemisi Sao Paulo, Atlas Okyanusu’nda batırıldı!
5 Şubat 2023 11:04

Mücadelenin ardından İzmir’e sokulmayan asbestli savaş gemisi Sao Paulo, Atlas Okyanusu’nda batırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İzmir adına gururluyuz fakat gezegenimiz için kaygılıyız” dedi.

 

 

Fotoğraf: Reuters

 

Brezilya’dan geçen yaz söküm amacıyla İzmir Aliağa’ya gitmek üzere yola çıkan mücadelenin ardından ülkeye girişi yasaklanan eski askeri uçak gemisi, Atlas Okyanusu’nda batırıldı. Brezilya Donanması, “NAE Sao Paulo” adlı geminin cuma günü öğleden sonra kıyıdan 350 kilometre açıkta ve yaklaşık 5 bin metre derinlikte ‘planlı ve kontrollü’ bir biçimde batırıldığını duyurdu. Tonlarca asbest, ağır metal ve zehirli madde içeren geminin denizde batırılması çevre örgütlerince protesto edildi.

 

 

SOYER: KAYGILIYIZ

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; sosyal medya hesabından, “Zehir yüklü Nae Sao Paulo gemisinin şehrimize gelişini engellemiştik. O asbestli gemi Atlantik Okyanusu’nda dün akşam batırıldı. İzmir adına gururlu, fakat gezegenimiz için üzgün ve kaygılıyız. Kendi kendimizi zehirlemediğimiz bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.