İzmir’de İşçi Partililer’den savcıya bayrak protestosu

İzmir’de İşçi Partililer’den savcıya bayrak protestosu
5 Eylül 2013 16:53

İşçi Partisi (İP) Bergama İlçe Teşkilatı, İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, bayrak geçişi sırasında ayağa kalmayan Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’i, Bergama Adliyesi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto edip, istifaya çağırdı.

 

 

Bugün saat 13.00 sıralarında Bergama Adliyesi önünde toplanan İP Bergama İlçe Teşkilatı üyesi 20 kişi, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’, ‘Cumhuriyet’teyiz, AKP iktidarına karşıyız’, ‘Bayrak düşmanı savcı istemiyoruz’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan İP Bergama İlçe Teşkilatı Başkanı Serap Yılmaz, “Türk’e, ordusuna ve milletin bölünmez bütünlüğüne düşmanlığa artık yeter! diyoruz. Türk bayrağına düşmanlık olamaz ve olmayacaktır. Bu aymazlığa izin veremeyiz. Türk milleti, bayrağımıza yapılan saygısızlığı cevapsız bırakmayacaktır. Nedir bu kin, nefret? Cumhuriyet’in savcısı Türk bayrağı karşısında oturuyorsa, o artık Cumhuriyet savcısı değildir. 30 Ağustos töreninde Bergama Cumhuriyet Başsavcı Savcısı Hasan Yüksel, bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmamıştır. İlçelerdeki, milli bayramların törenlerinde, kortejin en başında bulunan Türk bayrağı geçerken protokol tribününde bulunanlar istisnasız ayağa kalkar. Bu Türk tarihine, değerlerine ve milletine sahip çıkmanın olmazsa olmazıdır. Bayrağa saygısı olmayan bir savcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin değil ancak mafya-gladyo-tarikat iktidarını savcısı olabilir” dedi.

 

‘CESARETİNİ T.C.’Yİ KALDIRAN BAŞBAKAN’DAN ALMAKTADIR’

 

“Savcı Yüksel’in bu saygısızlığına AKP iktidarı cesaret vermektedir” diyen Yılmaz, şöyle devam eti:

 

“T.C.’yi resmi kurumlardan silmeye çalışan, milli bayramlarda bir bahane bulup yurt dışı gezileri düzenleyen, milli bayramları yasaklayan Tayyip Erdoğan iktidarından güç almaktadır. Amerikancı ve Fetullah destekli AKP diktatörlüğünün koluk kuvvetleri elinde Türk bayrağı taşıyan yurttaşlara şiddet uygulamaktan kaçınmamış, gençlerin ölümlerine neden olmuş ve hatta Türk bayrağı satan bir vatandaşımız çete lideri sıfatıyla tutuklanmıştır. Savcı Yüksel de bu anlayışın temsilcisidir. Savcı, bunu bayrağa yaptığı saygısızlıkla göstermiştir. Savcı Yüksel, derhal istifa etmelidir.”

 

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

 

NELER YAŞANMIŞTI?

 

10 gün önce Bergama’ya atanan Başsavcı Vekili Hasan Yüksel, 30 Ağustos kutlamalarında, Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Türk bayrağının geçişi sırasında alanda bulunan vatandaşlar ve protokol üyeleri bayrağı selamlarken oturduğu yerden kalkmamıştı. Başsavcı vekili Yüksel’in ayağa kalkmamasına törenin sonunda vatandaşlar tepki göstermişti. Prototoldeki Kaymakam Uğur Kolsuz’un yanına giden Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu, tepkisini dile getirmişti. Kaymakam Kolsuz’un ayağa kalkmayan kişinin ilçeye 10 gün önce atanan başsavcı vekili olduğunu, uygulamayı bilmediğini söylemesi üzerine olay sona ermişti.

 

 

8ba87dc01f035728a37fe781a4093575 42d15828ae6c24c612f03fcc1a47c626

6314161c0aca935305bcc9dd93f9ce02 cd2232e6a1ddfdc5fe5815ef8785cd9c