İzmir Fuarı’nı Kılıçdaroğlu ve Bakan Yıldırım açacak

İzmir Fuarı’nı Kılıçdaroğlu ve Bakan Yıldırım açacak
28 Ağustos 2013 14:30

 

Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), yarın 82’nci kez kapılarını açacak.

 

 

Sinop’un onur konuğu il, Sri Lanka’nın ise partner ülke olduğu Fuara ziyaretçiler geçen yıl olduğu gibi tam 2 TL, öğrenci 1 TL’ye girecek. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak.

 

İEF’nin açılış töreni Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 18.30’da yapılacak. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sri Lanka Büyükelçisi, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkaları da katılacak.

 

Açılış töreninde partner ülke Sri Lanka’lı dansçılar ülkelerine özgü dans gösterisi gerçekleştirecek. Onur konuğu ülke Sinop da bir folklor gösterisi sunacak. Konuşmalar ve gösterilerin ardından kurdele kesimiyle açılacak İzmir Fuarı’nda ilk gün çim alanda, Karadeniz İlleri Halk Oyunları Yarışması, Grup Cefuka ve Fuat Saka konseri gerçekleşecek. İEF’de etkinlikler saat 16.00- 23.00 saatleri arasında yapılacak. 82’inci İEF 8 Eylül akşamı kapanacak.