İzmir Büyükşehir’e 25.9 milyar TL bütçe

İzmir Büyükşehir’e 25.9 milyar TL bütçe
1 Aralık 2022 07:14

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi kasım ayı altıncı olağan toplantısı Fuar Kültürpark Alanı’ndaki meclis salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı.

 

 

“ZORLU SINAVDAN GEÇTİK”

 

 

Belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan ve 7.5 saat süren toplantıda konuşan Soyer, “İzmir, Türkiye’nin ve dünyanın pek çok zorlu sınavından geçti. 4.5 milyona yakın insanın birbiriyle ve doğasıyla uyum içinde yaşayan örnek bir metropol olmak için çalışıyoruz” dedi ve şunları söyledi:

 

 

“BİZİM İÇİN KAVGA KONUSU DEĞİL”

 

“İzmir bizim için bir kavga konusu değil. Bir çözüm meydanıdır. Zorluklara karşı birlikte göğüs gerdiğimiz ve bu sayede vatandaşa hizmet ürettiğimiz bir şehirdir. Bu hedefimizin İzmir için olumlu sonuçlarını her geçen gün görüyoruz. Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı gibi projeler için 490 milyon Euro kaynak bulduk. Bu projeler için bankalardan düşük faizli kredi aldık.”

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi CHP, İYİ ve DEVA partili üyelerin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. Soyer, 12 Aralık pazartesi günü saat 18.00’de toplanmak üzere kasım ayı oturumunu kapattı.