İYİ Partili Prof. Dr. Özlale’den ‘Ekonomide Cahiliye Devri’ çıkışı! ‘Cehaletine hapsolan iktidar’

İYİ Partili Prof. Dr. Özlale’den ‘Ekonomide Cahiliye Devri’ çıkışı! ‘Cehaletine hapsolan iktidar’
24 Kasım 2021 11:10

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, dün yayınladığı videoda doların 13,46’yı aşarak yeni rekor tazelemesine ilişkin AKP’nin ekonomi politikalarını sert ifadelerle eleştirdi. “Ancak ekonomi cahilleri ülkenin elden gittiğine seyirci kalır” diyen Özlale, “Cehaletinizle, vurdumduymazlığınızla, şımarıklığınızla bu ülkeye kötülük yapıyorsunuz” diye konuştu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 22 Kasım’daki kabine toplantısının ardından “Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar” demesinin ardından Dolar/TL kuru dün 13,46’yı aştı ve yeni bir rekor kırdı. Kur şokuna ilişkin yayınladığı videoda AKP’ye sert eleştiriler getiren İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, “Ancak ekonomi cahilleri ülkenin elden gittiğine seyirci kalır” dedi.

 

 

“Ekonomide Cahiliye Devri”

 

 

Özlale, Yazar Montaigne’den bir alıntı ile başladığı videosunda, “Montaigne en büyük cezaevi cahil bir insanın kafasının içidir der. İşte tam da bu yüzden bizler cehaletine hapsolmuş birinin, adına Kurtuluş Savaşı dediği döneme Ekonomide Cahiliye Devri demenin daha doğru olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

“Ancak ekonomi cahilleri ülkenin elden gittiğine seyirci kalır” diyen Özlale, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Çünkü ancak ekonomi cahilleri ekonomide tek bir faiz olmadığını bilmez.

Çünkü ancak ekonomi cahilleri yatırımların artması için Merkez Bankası’nın faizleri indirmesinin yeterli olduğunu düşünür.

Çünkü ancak ekonomi cahilleri değersizleştirdikleri, itibarsızlaştırdıkları para birimi ile ihracatı arttırmanın yeterli olacağını düşünür.

Çünkü ancak ekonomi cahilleri cari işlemler fazlası vererek enflasyonu düşürebileceğini zanneder.

Çünkü ancak ekonomi cahilleri ülkenin döviz talebini dış ticaret açığından ibaret sanıp ülkenin bir sene içinde ödemesi gereken 168 milyar Dolar dış borcu göz ardı eder.

“Ancak ekonomi cahilleri ‘yeni bir şey deniyoruz’ yüzsüzlüğünü gösterir”

Çünkü ancak ekonomi cahilleri son bir haftada aldıkları kararlarla ülkenin milli gelirinin tam dörtte biri borç ödemesine gittiğinde “yeni bir şey deniyoruz” yüzsüzlüğünü gösterirler.

Çünkü ancak ekonomi cahilleri bilançosu bozulan ve değeri döviz cinsinden peynir ekmek parasına düşen şirketlerimiz yabancılara üç kuruşa satılınca bunun adına kurtuluş savaşı derler.”

“Cehaletinizle, bu ülkeye kötülük yapıyorsunuz”

Özlale, “Cehaletinizle, vurdumduymazlığınızla, şımarıklığınızla bu ülkeye kötülük yapıyorsunuz” diyerek, “Hepimize, ama en çok da ‘Bu gidişle Dolar 10 TL olacak’ dedikleri için yargıladığınız bu ülkenin insanlarına bir özür borcunuz var. Tabii hala özür dileyecek yüzünüz varsa…” sözleriyle iktidara seslendi.