İYİ Parti’den Azerbaycan’a destek!

İYİ Parti’den Azerbaycan’a destek!
13 Ekim 2020 14:11

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, “İYİ Parti Genel Başkanımız da ifade ettiği gibi kardeş Azerbaycan’ın sonuna kadar yanındadır. Azerbaycan-Türkiye iki ayrı devlet, tek millettir. İYİ Parti Türk milletinin hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda her zaman soydaşlarının yanında olmuştur ve bu tavrını sonuna kadar devam ettirecektir” dedi.

 

 
İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı’nın organize ettiği Azerbaycan’a destek programı, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği binası önünde gerçekleştirildi. Azerbaycan’a destek programına İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, İYİ Parti Ankara Milletvekilleri İbrahim Halil Oral ve Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Arslan, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün destek programına katılanlara teşekkür ettiği açılış konuşmasının ardından, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, heyet adına basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

 
Koray Aydın’ın yaptığı destek açıklamasının akabinde, heyet daha sonra Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i makamında ziyaret etti ve desteklerini bizzat Büyükelçiye de iletti. Büyükelçi Hazar İbrahim, desteklerinden dolayı İYİ Parti heyetine teşekkür etti ve günün anısına üzerinde Azerbaycan Bayrağı bulunan bir plaket takdim etti.

 
Program çerçevesinde Azerbaycan Büyükelçiliği önünde toplanan İYİ Parti heyeti adına Azerbaycan’a destek açıklaması yapan İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın şunları söyledi: “İYİ Parti Genel Başkanımız da ifade ettiği gibi kardeş Azerbaycan’ın sonuna kadar yanındadır. Azerbaycan-Türkiye iki ayrı devlet tek millettir. İYİ Parti Türk milletinin hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda her zaman soydaşlarının yanında olmuştur ve bu tavrını sonuna kadar devam ettirecektir.”

 

 

AZERBAYCAN’IN VE BÜTÜN TÜRKLERİN DAVASI, BİZİM DAVAMIZDIR

 
Dünyanın neresinde olursa olsun bütün Türklerin davasına sahip çıkıp destek verdiklerini ifade eden Koray Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Azerbaycan Türklerinin Karabağ davası bizim davamızdır. Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık davası bizim davamızdır. Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında inim inim inleyen Uygur Türklerinin davası bizim davamızdır. Kerkük’te, Musul’da, Batı Trakya’da dünyanın neresinde olursa olsun hakları yenen, zulme uğrayan bütün Türklerin davası bizim davamızdır.”

 

 

ERMENİSTAN, EMPERYALİZMİZ ŞIMARIK ÇOCUĞUDUR

 
Ermenistan’ın emperyalizmin şımarık çocuğu olduğunu belirten İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, “Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğu, Birleşmiş Milletler kararlarıyla tescillidir. Birleşmiş Milletler geride bıraktığımız dönemde, 4 tane karar alarak, işgalci Ermenistan’ın buraları terk etmesi gerektiğini bildirmiştir. Ama emperyalizmin şımarık çocuğu Ermenistan bu kararları duymazlıktan gelmiş ve olumlu bir adım bile bu güne kadar atmamıştır” dedi.

 

 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI; ERMENİSTAN İŞLEDİĞİ SAVAŞ SUÇLARININ HESABINI VERECEK

 
Azerbaycan’a destek açıklamasında Hocalı Katliamı ve Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek, kadın, çocuk ve sivilleri katletmesine değinen Koray Aydın, İYİ Parti olarak Azerbaycan’ın ve devletin bu konudaki duruşunun yanında olduklarını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Çünkü geçmişte yaşanan Hocalı katliamları, son ateşkesle birlikte bu günlerde yaşadığımız kadınlara, çocuklara karşı yapılmış olan bu saldırılar, emperyalizmin şımarık çocuğunun artık işleri hangi haddeye getirdiğinin anlaşılması bakımından bütün bu yaşananlar ibretlik bir olaydır. Bütün bu yapılanlar bir savaş suçudur ve bu savaş suçları bunlardan mutlaka sorulmalıdır. O günlerin de yakın olduğunu görüyoruz. Şunu söylemekte fayda var. Azerbaycan’ın dik duruşunu destekliyoruz. Türk milleti olarak devletimizin bu konudaki duruşunun, her zaman milli konularda olduğu gibi yine yanında olduğumuzu burada özellikle belirtiyorum. Cenabı Allah Azerbaycan ordusunu muvaffak etsin, onların yar ve yardımcısı olsun. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet ve bütün gazilerimize da sağlık, sıhhat Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

açıklama azerbaycan bayrak fikret-sahin heyet ziyaret iç heyet ziyaret