İYİ Parti’de beklenti; Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaret etmesi!

İYİ Parti’de beklenti; Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaret etmesi!
30 Kasım 2022 11:47

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olma ihtimali üzerinden CHP ile İyi Parti arasındaki gerilime ilişkin kulislerden edindiği bilgi ve görüşleri aktardığı bugünkü yazısında, “Anladığım kadarıyla beklenti, Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaret etmesi ve adaylık masaya gelmeden açık açık ikili masada konuşulması. Zaman gösterecek diyelim ama seçime de aylar kaldı” dedi.

 

 

Bugünkü yazısında, İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik açıklamalarının ardından iki parti arasındaki “kulak çekme” gerilimine değinen Erkin, “Akşener’e çok yakın bir isimin” şu değerlendirmesini aktardı:

 
“… Kulak çekme cümlesi sevimli değil itici. Bu cümle kurulduktan sonra genel başkanın bir şey yapacağı varsa da yapmaz! Diğer partiler için de geçerli bu durum. Böyle söylendiği için yapmaz. Şu cümle kurulsaydı: ‘Bu arkadaşın üst üste yaptığı açıklamalardan dolayı masanın geleceğinden endişeleniyoruz. Bu konuda Meral Hanım’ın açıklamasını bekleriz.’ Karşı taraftaki kurumu rasyonaliteye itecekti. Kulak çekme dediğiniz zaman kurumsal kimliğimizi sarsacak bir değerlendirmeden bahsediyorsunuz.

 

 

“CHP yöneticisi Bülent Kuşoğlu ağır konuşmuştu ve ‘Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır’ diye konuşmuştu. Kimse bir şey yapmadı. Bu girdap bizim kontrol edemeyeceğimiz alana gidebilecek bir girdap. Bir yandan iktidarın penceresinden ‘Anlaşamıyorlar, Türkiye’yi bunlar mı yönetecekler’… görüntüsü vermek diğer yandan masaya dayatma yapmak. Meral Hanım, Yavuz Bey’le konuşur ama bunu kamuoyuna yansıtmayız. İlerleyen günlerdeki suskunluktan anlayabilirsiniz bunu.”

 

 

Erkin, “CHP ve İYİ Parti arasında zaman zaman el ense çekiliyor, yoklamalar yapılıyor. CHP kanadı ısrarla ‘dayatma yok, olgular var’ noktasında. İYİ Parti ise ‘CHP’nin A Takımı reddedilemeyecek bir süreç yaşanmasının taşlarını döşüyor. Reddedilirse ne olacak? Kim kalkacak bunun altından?’ sorusuna yanıt istiyor! Anladığım kadarıyla beklenti, Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaret etmesi ve adaylık masaya gelmeden açık açık ikili masada konuşulması. Zaman gösterecek diyelim ama seçime de aylar kaldı” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.