‘İyi Parti temel konularda CHP ile koordinasyon ve söz birliği içinde olmak istiyor’

‘İyi Parti temel konularda CHP ile koordinasyon ve söz birliği içinde olmak istiyor’
29 Mayıs 2022 07:46

Gazeteci – yazar Murat Yetkin, “İyi Parti temel konularda CHP ile koordinasyon ve söz birliği içinde olmak istiyor. Rahatsızlığın beklenmedik konusu ise NATO tartışması.” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Yetkin yazısında, “Evet, Kılıçdaroğlu açıkça “NATO Türkiye için gereklidir” diyordu, NATO’dan çıkma ihtimali karşısında Yunanistan’ın ABD ve NATO’nun tam desteğiyle Türkiye’nin karşısında olacağına da işaret ediyordu. Ola ki MHP bu konuyu TBMM’ye taşısa CHP gerçekten destek verecek miydi? Bu en stratejik konuda CHP ile İYİ Parti arasında bir temas olmamıştı. Bu ittifak ruhunu zedeleyebilirdi. Konuştuğum İYİ Parti kaynakları bu konuda CHP içinde de bir koordinasyon ve söz birliği olduğundan emin olmadıklarını söylediler ama neticede söz liderin ağzından çıkmıştı.” ifadesini kullandı.
Yetkin şunları kaydetti:

“Akşener İyi Parti’deki bu rahatsızlık ve söz birliği arayışını 29 Mayıs’taki “Türkiye Masası” toplantısında açıkça gündeme getirir mi? Bunu iki gün içinde göreceğiz. Ancak Masa liderlerinin Erdoğan’ı yenmek istiyorlarsa eşgüdüm ve söz birliği için, adaylık konusu dahil daha çok çaba harcamaları gerektiği ortada.”