İttifak seçeneklerini ve aday kriterlerini el alacaklar!

İttifak seçeneklerini ve aday kriterlerini el alacaklar!
20 Nisan 2022 10:37

Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek zirvenin ana gündem maddelerini ittifak seçenekleri ve cumhurbaşkanı adayının nitelikleri oluşturacak.

 

 

Liderler, üçüncü kez Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde bir araya geliyor…

 

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelen siyasi partilerin liderleri üçüncü kez bir araya geliyor. Siyasi parti liderlerinin hafta sonu yapacağı toplantı öncesi, masanın gündeminin yeni seçim kanuna göre ittifak seçenekleri ve cumhurbaşkanının nitelikleri olacağı belirtiliyor.

 

 

ADAY KRİTERLERİ ELE ALINACAK

 
Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelen 6 siyasi partinin lideri, 3’üncü kez Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğindeki zirvede bir araya geliyor. 24 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan zirve, iftar yemeğiyle başlayacak. Liderlerin zirvede neler konuşacağı en çok merak edilen konuların başında gelirken, özellikle yeni seçim kanunundan dolayı ittifak seçenekleri ve cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin ana gündem maddesi olacağı öğrenildi.

 

LİDERLER DOSYALARLA GELECEK

 
Liderlerin görüşmeye, ittifak seçeneklerinin ve cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin yer aldığı dosyalarla gelmesi bekleniyor. Liderlerin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının seçilmesi ve TBMM’de çoğunluğu elde etmek için yaptırdığı çalışmaları yatıracağı öğrenildi. Liderlerin zirvedeki istişareler neticesinde ileriki zamanlarda ise nihai kararı vermesi bekleniyor.