‘İttifak içi ittifak, yüzde 99 tamamlandı’

‘İttifak içi ittifak, yüzde 99 tamamlandı’
25 Mart 2023 10:48

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında ittifaka ilişkin soruları yanıtladı…

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında ittifaka ilişkin sorulara yanıt verdi. Karamollaoğlu, ittifak içi ittifak formülünün neredeyse tamamlandığını belirterek, milletvekilliği için Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin tek liste, tek amblem altında seçime girmesinin fayda sağlayacağına dikkat çekti. Milli Gazete’de yer alan habere göre Karamollaoğlu, “Kamuoyu yoklamalarında, bir araya geldiğimiz zaman potansiyel yüzde 15-17 mertebesine kadar çıkıyor” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sunduğu “Gündem Özel” programına katıldı. Programda ittifak içi ittifak formülü ile ilgili sorulara yanıt veren Karamollaoğlu, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi’nin tek liste tek amblem şeklinde milletvekilliği seçimlerine girmesi durumunun artılarına dikkat çekerek, “Altılı Masa’da yer alan üç parti olarak DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak bir araya gelip seçime müşterek girmelerinin bizim oy potansiyelini yükselteceğini ve Meclis’te bunun karşılığını göreceğimizi söyledim. Tek liste, tek amblem altında” dedi.

 

 

“SAADET PARTİSİ AMBLEMİ ALTINDA GERÇEKLEŞTİRELİM”
İttifak içi ittifak sürecine ilişkin olarak çalışmaların devam ettiğini ancak yüzde 99 oranında tamamlandığını belirten Karamollaoğlu, gerçekleştirilecek ittifakın ise Saadet Partisi amblemi altında gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti. Karamollaoğlu, “Biz Saadet Partisi olarak 20 yıldır siyasi hayattayız, en az 7 seçim geçirdik bir seçim tecrübemiz var. Ve bundan önce seçimlere girmiş olmamızdan dolayı da seçim kurullarında temsilci bulunduruyoruz, sandık başlarında da resmen, sandık kurulu üyesi olarak bulunuyoruz. Bir kişinin orada müşahit olarak bulunması başka, sandık kurulu üyesi olarak bulunması başka. Müşahit adı üstünde gözlemci ama sandık kurulu üyesi bir ihtilaf olduğu takdirde o konuda karar verecek insanlardan birisi” ifadelerini kullandı.

 

 

“TEK AMBLEM TEK LİSTE SEÇİME GİRERSE 25 MİLLETVEKİLİ İLE TEMSİL EDİLEBİLİRİZ”
Tam olarak kesin karar alınana kadar olmama ihtimalinin olduğunu belirten Karamollaoğlu, 3 partinin bir arada seçime girmesi durumuna ilişkin yapılan araştırmalara dikkat çekerek, “Birçok yerde biz bunun araştırmasını yaptık, arkadaşlar da yaptırdılar, gözüken o ki bugünkü şartlarda teker teker seçime girsek yüzde 2 ile 4 arasında oy alıyoruz. Ayrı ayrı girerek hepimizin alacağı toplam oy yüzde 7-8’i buluyor. Ama Meclis’te temsilci bulundurabilme ihtimali çok zayıf, en fazla iki milletvekili. Onun için biz birlikte girersek yüzde 7-8 oy alabildiğimiz taktirde 15-20 belki de 25 milletvekiliyle temsil edilebileceğiz. Onun için de arkadaşlarımıza söylediğim şu: Seçime giderken arzumuz ne, 15 Mayıs’ta Meclis’te çok sayıda milletvekiliyle temsil edilebilmek. En kötü senaryoyu söylüyorum, herkes seçime tek başına girdi, bu takdirde her parti taş çatlasın 1, 2 ya da 3 milletvekiliyle temsil edilmiş olacak. Ama biz sadece seçime kadar belli bir süre kendi amblemimizi gündeme getirmesek, ama seçimden sonra biz Meclis’te grup kuracak sayıya da ulaşırsak 5 sene Meclis’te de kamuoyunda da etkili propaganda yaparız. Neticede herkes kendi amblemiyle seçime girmek ister, biz bunu garipsemeyiz. Bir mola lazım bize yalnız, 1 aylık. Şunu görüyor arkadaşlarımız kamuoyu yoklamalarında, bir araya geldiğimiz zaman potansiyel yüzde 15-17 mertebesine kadar çıkıyor. Ama ‘potansiyel’. Kesin söz veririm meselesi ayrı, potansiyel ayrı” dedi.