İtalya’da Lisans Eğitimi

İtalya’da Lisans Eğitimi
11 Mart 2022 10:14

İtalya’da lisans eğitiminde en popüler olan bölümlerin başında mühendislik, mimarlık ve tıp gelmektedir. İtalya’da bulunan üniversiteler dünyanın en iyi ve en eski üniversitelerinden oluşmaktadır. Bu İtalya’da eğitim almak öğrencilere akademik olarak oldukça fazla katkı sağlayacaktır.

 

 

İtalya’da verilen lisans eğitimleri genellikle 2 yıl sürmektedir. Eğitimler ise sadece hafta içi olmaktadır. Diğer yurtdışı eğitim sistemlerinde olduğu gibi İtalya’da ki lisans eğitimleri de iki farklı şekilde verilmektedir. Bu eğitim sistemleri üniversiteler ve sanat akademileridir. İtalya’da lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerden bazı evraklar talep edilmektedir. Bu evraklar ise şu şekildedir.

En az 2 yıllık pasaport belgesi, lise diploması, ÖSYM sonuç belgesi, TOEFL sonuç belgesi gerekmektedir. ÖSYM sınavından en az baraj puanı ve TOEFL sınavından ise an az 72 puan alınması gerekmektedir. Öte yandan bazı lisans kurumları kabul mektubu da istemektedir. İtalya eğitim fırsatları konusunda her zaman ön plana çıkan bir ülke olarak her zaman akıllarda yer edinmektedir.

Yurtdışındaki eğitim olanaklarından yararlanmayı istiyorsanız mutlaka alanında uzman olan kuruluşlardan destek almalısınız. Pava Education İtalya’da eğitim görmek isteyenler için tüm alternatif seçeneklere hakim bir kuruluş olarak üst düzeyde bir danışmanlık hizmetini sizlerle buluşturmaktadır. Pava Education İtalya’da akademik kariyer hedefinde olanlara nitelikli bir destek hizmetini sunabilmektedir.

 

İtalya’da Master Yapmak

 

İtalya ülkesinde sadece lisans seviyesinde eğitim verilmemektedir. Ayrıca bu ülkede yüksek lisans dahi yapabilirisiniz. Hatta İtalya’da eğitim alan öğrencilerin büyük bir kısmı lisans değil de yüksek lisans eğitimi almaktadır. Bu ülkede yüksek lisans yapılmasının en büyük avantajı bölümlerin tamamen İngilizce olmasıdır.

İtalya’da yüksek lisans eğitimi almak için her üniversite farklı şartlar aramaktadır. Ancak genel başvuru şartları lisans eğitimde ki ile aynıdır. Ayrıca her üniversitenin başvuru tarihleri birbirinden farklıdır. Genel olarak yüksek lisans süresi 2 yıldır. Haftalık 5 saat eğitim verilmektedir. Yüksek lisans bölümlerine başvuru yapabilmek için lisans son sınıf öğrencisi olunması veya lisans mezunu olunması gerekmektedir. İtalya’da lisans eğitimine kıyasla yüksek lisans eğitimde harç parası bulunmaktadır.

 

İtalya’da Psikoloji Okumak

 

İtalya’da psikoloji eğitimi lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde verilmektedir. Psikoloji bölümü hem İngilizce hem de İtalyanca olarak verilmektedir. Bu bölümü yurtdışı eğitim ile bitirmek isteyen öğrencilerin ilk tercihi ise İtalya Padova üniversitesidir.

Psikoloji bölümü lisans seviyesi 3 yıl, yüksek ve doktora seviyesi ise 2 yıl sürmektedir. Her yıl ise 2 yarı yıldan oluşmaktadır. Programın ilk yılında beyin ve davranış, temel kavramlar, iletişim ve gelişim eğitimi verilmektedir. İkinci yılda iş ve organizasyon, klinik ve hayvan psikolojisi eğitimleri verilir. Son yılda ise genler, biliş ve duygular, dil psikolojisi ve sağlık eğitimleri verilmektedir.

Her yıl belirli kredide ki derslerin verilmesi bir sonra ki yıldan ders seçimi için oldukça önemlidir. Mezun olma şartları ise en az 3 puan alınmasıdır. Bu programı İtalya’da okumak isteyen öğrencilerden lisans ve yüksek lisans için ayrı şartlar aranmaktadır. Pava Education İtalya’da eğitim görmek isteyenlere özel alternatif seçenekleri sizlerle buluşturmaktadır.

 

İtalya’da Tıp Okumak

 

İtalya’da tıp eğitimi almak hem mavi diploma hem de deneyim açısından oldukça önemlidir. Önceden İtalya’da eğitim sisteminde tıp fakültesinde dersler sadece İtalyanca olarak verilmekteydi. Ancak yeni düzenlemeler ve anlaşmalar neticesinde artık İtalyan okullularında tıp fakültesi İngilizce olarak da verilmektedir.

İtalya’da toplamda 13 adet tıp eğitimi veren üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin ise tamamı dünya sıralamasında ilk 500 içinde yer almaktadır. Bu ülkede tıp fakültesinde eğitim almak için IMAT sınavına girilmesi ve en az 60 puan alınması gerekmektedir.

IMAT sınavı her yıl eylül ayında yapılmaktadır. Toplamda 60 sorudan oluşan bu sınav hem İngilizce hem de İtalyanca olarak yapılmaktadır. Son olarak ise İtalya’da tıp fakülteleri toplam 6 yıl sürmektedir. İlk 3 yıl teorik dersler sonraki 3 yıl ise uygulamalı eğitim verilmektedir.

 

İtalya’da Diş Hekimliği Okumak

İtalya’da en çok tercih edilen bölümlerin başında diş hekimliği fakültesi gelmektedir. Birçok öğrenci yurtdışı eğitim alarak mavi diploma sahibi olmak istemektedir. Bu fakülteden başarılı bir şekilde mezun olunması durumunda mavi diploma sahibi olabilirsiniz. İtalya’da diş hekimliği okuyan öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerin başında Siena üniversitesi gelmektedir.

Bu üniversitede diş hekimliği eğitimi toplam 6 yıl dürmektedir. Ayrıca eğitim dili hem İngilizce hem de İtalyancadır. Ayrıca bu ülkede ki diş hekimliği eğitimi veren üniversitelerin tamamı ADEE (Avrupa diş eğitimi derneği) tarafından onaylıdır. Tıp fakültesinde olduğu gibi diş hekimliği bölümüne müracaat edilmesi içinde IMAT sınav şartı aranmaktadır. Siz de Pava Education aracılığıyla İtalya’daki eğitim ve çalışma hayatına dair geniş kapsamlı bilgilere sahip olabilirsiniz.