İşte Türkiye’deki sığınmacı öğrenci sayısı! Bakanlık CHP’li Antmen’in sorusunu yanıtladı!

İşte Türkiye’deki sığınmacı öğrenci sayısı! Bakanlık CHP’li Antmen’in sorusunu yanıtladı!
16 Mart 2022 10:55

Kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan ve iktidarla muhalefet arasında da gerginliğe neden olan sığınmacı konusunda yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada Suriyelileri, Iraklıları ve Afganları göndermeyeceklerini açıklarken ana muhalefet partisi milletvekilleri ise sığınmacıları davulla zurnayla göndereceklerini ifade ettiler.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir soru önergesi veren Alpay Antmen, Türkiye’deki sığınmacı öğrenci sayısını sormuştu. CHP’li Vekilin önergesini yanıtlayan Bakan Özer, 5-17 yaş aralığında 855 bin 136 sığınmacı ve mülteci öğrencinin kayıtlı olduğunu belirtti.

 

 

Önerge yanıtında 2016 yılında başlayıp 2019 yılında sona eren Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi PIKTES-1’de 300.000.000 Avro, 2019 yılında başlayan ve halen devam etmekte olan PIKTES-2 projesinde ise şu ana kadar 215.949.650 avro harcama yapıldığı ifade edildi.

 

 

Alpay Antmen yaptığı açıklamada Türkiye’nin dünyanın en büyük sığınmacı üssü yapıldığını belirterek “Sınırlarımızdan kim giriyor kim çıkıyor belli değil. Gelen savaştan mı kaçıyor, masum mu, katil mi, terörist mi belli değil. Dünyanın hiçbir ülkesinin sınırları bizimki gibi kevgire dönmüş değil. AKP iktidarı Türkiye’nin her yerine dinamit döşedi. Tayyip Erdoğan Afganları, Suriyelileri göndermeyeceğini söylüyor. Alsın o zaman 1150 odalı sarayına yerleştirsin bir kısmını. Kendisi ve ailesi rahat ama vatandaş tedirgin. Biz iktidara geldiğimizde ülkemizdeki sığınmacıları barış koşullarında, güle oynaya ülkelerine uğurlayacağız” dedi.