İşte Karadeniz’deki sel felaketinin bilançosu!

İşte Karadeniz’deki sel felaketinin bilançosu!
27 Haziran 2022 19:16

Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin bilançosu açıklandı. Buna göre 38 bölgede elektrikler kesilirken 235 vatandaş tahliye edildi. Sel nedeniyle köprülerin yıkıldığı bölgede bazı yollar da ulaşıma kapandı.

 

 

Fotoğraf: Yunus Sezer / Twitter

AFAD tarafından, Batı Karadeniz’de meydana gelen aşırı yağışlar hakkında yazılı açıklama yapıldı.

 

 

22 İLE UYARI

 

Açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara, “Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Düzce ve Zonguldak illerine kırmızı uyarı verilmiştir. Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Tokat, Amasya, Samsun illerine ise turuncu uyarı verilmiştir. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Ankara ve Sivas ve Ordu illerine ise sarı uyarı verilmiştir. Yağışların Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde bu gece saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir” ifadeleriyle değinildi.

Afet bölgesine 239 ambulans, 15 UMKE timi ve bin 929 personelden oluşan Afet Sağlık Grubu’nun gönderildiği not düşülen AFAD açıklamasında Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu’nun sahada 407 personel 351 araç ile çalışmaları yerine getirdiği, bölgeye 48 personel, 50 gönüllü olmak üzere toplam 98 kişi görevlendirildiği ve 23 araç ile toplam 835 adet beslenme hizmeti verildiği ifade edildi.

 

 

235 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

 

 

Bartın’da 5, Karabük’te 6, Kastamonu’da 27, Zonguldak’ta 6 olmak üzere toplam 38 köyde enerji kesintisi bulunduğu açıklanırken Bartın, Zonguldak ve Kastamonu illerinde İl Jandarma Komutanlıklarının toplam 362 personeli ve 106 aracı ile Bartın’da 15, Zonguldak’ta 90, Kastamonu’da 130 olmak üzere toplam 235 vatandaşın tahliye edildiği bildirildi.

 

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

 

 

Kastamonu’da; İnebolu Kastamonu 0-3 kilometre, Kastamonu-İnebolu 2-30 kilometre, Cide-Doğanyurt-İnebolu Özlüce mevkii, Zarbana Köprüsü, Devrekani-Çatalzeytin Yolu 71’inci kilometre ve Kastamonu-Evreniye-Radar-Devrekani Yolu’nun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Demiryolu ulaşımı yönünden herhangi bir sıkıntı bulunmadığı aktarılan açıklamada aynı şekilde havayolu ulaşımı yönünden de herhangi bir sıkıntı olmadığı not düşüldü.