İşte Güler’in flaş önergesinin tam metni!

İşte Güler’in flaş önergesinin tam metni!
19 Mart 2014 21:37

CHP’nin TBMM’ye gelen 4 bakana ilişkin fezlekelerin Genel Kurul’un bilgisine sunulması ve Genel Görüşme önergesi yapılan oylama sonucunda reddedildi.

 

Elektronik yoklama ile yapılan oylama sonucunda önergeye 158 kabul, 259 ret toplam 417 milletvekili oy kullandı. Böylece fezlekelere ilişkin Genel Görüşme Önergesi reddedildi.

 

Bunun üzerine harekete geçen CHP, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında “sahte belge düzenlemek”, “nüfuz suiistimali”, “suçluyu kayırma” ve “birden çok kez rüşvet aldığı” iddiasıyla Meclis soruşturması açılmasını istedi.

 

CHP’li milletvekilleri tarafından İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, 17 Aralık soruşturmasıyla birlikte, kamuoyunun gündemine ayakkabı kutusunda saklanan dolarlar, çikolata kutusuyla gönderilen 500 bin dolarlık bayram harçlığı, evde bulunan para kasaları, 700 bin liralık saat gibi kavramların girdiği belirtildi.

 

Önergede şöyle denildi:

 

“Hakkında defalarca kez rüşvet vermek, kaçakçılık, sahtecilik gibi suçlardan şüpheli olan Rıza Sarraf’ın trafikte durdurulmaması için araçlarına trafikte geçiş üstünlüğü kartı ve koruma polisi verilmesi, Sarraf’ın yakınlarının Türk vatandaşlığına geçirilmesinin sağlanması, bu kişinin Çin’deki paravan firmalarının bankalarla sıkıntıların giderilmesi için İçişleri Bakanı sıfatıyla referans mektubu yazılması, Rıza Sarraf’ı MASAK’ın takip etmesine yol açan ihbarı yapan Emniyet Müdürü’nün İstanbul’dan tayininin çıkarılması, Rıza Sarraf’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi karşılığında her bir iş için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 10 milyon dolar civarında rüşvet aldığına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekeye konu iddialarla ilgili tartışılmalar halen devam etmektedir.”

 

Önergede, Güler hakkında “Türk Ceza Kanununun (TCK) 204. maddesinde hükme bağlanan sahte belge düzenlemek, TCK’nın 285. maddede düzenlenen soruşturmanın gizliliğini ihlal, TCK’nın 255. maddelerinde bahsedilen nüfuz suiistimali, TCK’nın 283.maddesinde tarif edilen suçluyu kayırma ve TCK 252. maddede düzenlenen birden çok kez rüşvet aldığı” iddiasıyla Meclis soruşturması açılması istendi.

 

TAM METNİ İÇİN

http://www.odatv.com/images/resimler/gler_soruturma.pdf

Kaynak: Odatv.com