İşte CHP’nin İzmir adayları

İşte CHP’nin İzmir adayları
7 Eylül 2013 12:01

İzmir’de 198 partili adaylık için başvuruda bulundu.

 

 

CHP’de aday adayı olmak isteyenler için açıklanan başvuru tarihi sona erdi. CHP İzmir’de aday adayı patlaması yaşandı. Büyükşehir ve 30 ilçede belediye başkanlığı koltuğu için 198 partili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Meclis üyeliği içinse 2 bin 391 partili dosyasını teslim etti.

 

CHP Genel Merkezi’nin 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen partililer için açıkladığı başvuru süresi doldu.CHP’nin kalesi olarak lanse edilen İzmir’de aday adayı patlaması yaşandı. Büyükşehir ve 30 ilçede belediye başkanlığı için 198 partili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Meclis üyeliği içinse 2 bin 391 partili dosyasını teslim etti.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday adaylığı başvurusunda bulunmazken ‘süreci izleme’ mesajı verdi.Seferihisar’da hiçbir isim başkanlık için başvuruda bulunmadı. Mevcut Başkan Tunç Soyer Büyükşehir adaylığı için topu Genel merkeze attı.Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da ilçesi için başvuruda bulunmazken, Büyükşehir Belediye başkan aday adayı oldu.

 

İlçelerde belediye başkanlığı için en fazla talibin çıktığı ilçe Çiğli oldu. Mevcut Başkan Metin Solak’a 17 isim rakip oldu. Çiğli’yi bu alanda Buca ve Menderes takip etti.

 

Meclis üyeliği için en çok başvurunun yapıldığı ilçeler ise Karşıyaka ve Torbalı oldu. Her iki ilçede de 240 partili aday adaylığı dosyasını ilçe başkanlıklarına teslim etti. Meclis üyeliğine en az başvurunun yapıldığı ilçe Kiraz oldu. Bu ilçede sadece 8 isim aday adaylığı dosyasını ilçe başkanlığına teslim etti.

 

İZMİR’DE TOPUK SESLERİ

 

CHP İzmir’de belediye başkan aday adayı olan kadın sayısı ise 31…

 

Belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan CHP’li kadınlar şöyle;

 

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ,eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman (Büyükşehir), Özlem Şan Oğuzhan, Hayal Han, (Aliağa), Selma Savaş Bekdaş,Semra Aksakal (Balçova), Pınar Susmuş,Ayşe Yurdakul, Gönül Ateş (Bayraklı), Zekiye Seda Sönmez, Ayten Karadağ, Aysun Önal Uyar (Buca), Selma Nalbantoğlu,Günay Erdoğan (Bornova), Naime Hoş (Çeşme), Figen Erol,Ester Bulut, Semra Aksu (Çiğli), Sema Akıncı (Dikili), Düriye Taş (Gaziemir), Günsel Sağlam (Karşıyaka), Özgün Utku, Nilay Kökkılınç (Konak), Neşe Doğru Söz , Urkiye İnal, Süheyla Akıncı (Menderes), Nuriye Çiğdem (Selçuk), Emel Denizalsan (Tire) Nurgül Uçar (Menemen), Sibel Uyar, Kadriye Gezer (Urla).

 

BÜYÜKŞEHİR

 

Belediye başkan aday adayları: Canan Arıtman, Cemal Zafer Gürbüz, Hakan Tartan, Birgül Ayman Güler

 

ALİAĞA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Özlem Şan Oğuzhan, Hakkı Ülkü, Tolga Sezer, Barış Eroğlu, Hayal Han ve Tamer Karaman…

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:72

 

BALÇOVA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Semra Aksakal, Hüseyin Çorlu,İsmail Yıldız, Selma Savaş Bektaş, Şenol Aslanoğlu, Ergin Akman ve Ali İhsan Ülker rakip oldu.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:71

 

BAYINDIR

 

Belediye başkan aday adayları: Hüseyin Tamer Yanık ve Ruhi Akşan…

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:23

 

BAYRAKLI

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Serdar Sandal, Yüksel Türker, Pınar Susmuş, Ayşe Yurdakul, Kara Ege, Metin Güler, Murat Haluk Öncel, Gönül Ateş ve Mehmet Yılmaz.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:169

 

BEYDAĞ

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:12

 

BERGAMA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İdris Yavuz Yılmaz

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:36

 

BORNOVA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Enver Dündar,Olgun Atila,Mustafa İduğ, Onur Koçanalı, Ali Darcan, Selma Nalbantoğlu ve Günay Erdoğan

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:136

 

BUCA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Ercan Tatı , Necati İmam, Ali Hıdır Uludağ, Levent Köstem, Levent Piriştina, Hasan Nebi,Mehmet Süne, Remzi Akdemir, Ali Rıza Kaya, Zekiye Seda Sönmez, Ayten Karadağ, Güngör Kaya, Mustafa Oktay Korkmaz, Şerif Özsakarya, Öner Osmanoğulları ve Aysun Önal Uyar.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:203

 

ÇİĞLİ

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Metin Solak, Gürbüz Bal, Aziz Buğa, Hasan Arslan, Figen Erol, Behçet Köymen, Ali Talak,Veli Kasap,Şeref Bektaş, Semra Aksu,Ester Bulut, Ayhan Güneş,Barış Ballıkaya, Birol Soylu,Yekta Ünsal, Ali Karayılan, Ali Rıza Koçer ve Mustafa Doğan.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:178

 

KARABAĞLAR

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Yusuf Boytaş, Fahri Elmas, Adnan Kavur, Erkan Büyükkaya,Şehmus Kayapınar, Bedri Sertel, İbrahim Kılıç, Suat Erdil, Ali İhsan Yıldız ve Salih Erkek .

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:160

 

ÇEŞME

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Muhittin Dalgıç, Hakan Kerman, Muharrem Ekrem Oran, Hakkı Berksu,Hakan Dolakay, Mehmet Görgün, Erkan Sevinç,Hüseyin Reşat Akbaykal,Kadriye Gezer, Naime Hoş, Ahmet Macunluoğlu ve Mürsel Şahin

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:45

 

DİKİLİ

 

Belediye başkan aday adayları: Belediye Başkanvekili Yusuf Altıparmak ,Rıza Gök, Şerafettin Zeyrek, Sema Akıncıi İsmail Tınay, Saygın İkiz, Veli Karaman ve İhsan Üntaş.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:26

 

FOÇA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Osman Mert ve Celal Çankaya .

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:39

 

GAZİEMİR

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Yüksel Demirsoy, Düriye Taş, Bülent Zengin Obuz, Fikret Kar, Mehmet Yıldırım ve Serdar Yılmaz.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:72

 

GÜZELBAHÇE

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Mustafa İnce, İlhan Pınar, Ertan Avkıran, Uğur Yelekli, Mustafa Gürkan, Cem Yıldırım .

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:52

 

KARABURUN

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Serdar Yasa, Ahmet Çakır, Ergin Ayvaz ve Mesut Karaoğlan.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:14

 

KARŞIYAKA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Cevat Durak, Cihan Türsen, Günsel Sağlam, Müjdat Ünsalan, Talat Ünlü, Hüseyin Mumcuoğlu ve Metin Erten.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:240

 

KONAK

 

Belediye başkan aday adayları: Özgün Utku, Nilay Kökkılınç, Hüseyin Mutlu Akpınar , Sedat Uzunbay ,Tayfun Emre, Ahmet Sarışın, Murat Bakan, Kemal Karataş, Muhsun Kurt ve Cenap Börühan.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:187

 

KEMALPAŞA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Rıdvan Üreten, Mükremin Zülkadiroğlu ve Metin Aras .

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:32

 

KINIK

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kaya dışında Ahmet Özkan ve Mehmet Çetinkaya.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:20

 

KİRAZ

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Pilot Zeybek.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı:8

 

MENDERES

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Ergun Özgün, Salim Sezgin, Neşe Doğru Söz, Urkiye İnal,İbrahim İbreşoğlu, Halil Taşkıran, Ertan Özkapı, Efkan Gözen, Süheyla Akıncı, Erol Mutlu, Mustafa Öztürk, Mehmet Sinan, Arif Ekti ve Haldun Ertok.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 56

 

MENEMEN

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Tahir Şahin, Nurgül Uçar ve Ömer Güney.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 35

 

NARLIDERE

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Abdül Batur, Hasan Aydoğan.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 71

 

ÖDEMİŞ

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Bekir Keskin, Uğur Bayrakçı

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 34

 

SEFERİHİSAR

 

Belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan yok

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 29

 

SELÇUK

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Vefa Ülgür, İbrahim Adıgüzel, Sebahattin İzcioğlu, Metin Çıtak, Hasan Uysal, Nuriye Çiğdem ve Özcan Işık.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 27

 

TİRE

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek,Ali Doğu, Mustafa Güngör, Nihat Koç, Emel Denizaslanı ve Hüseyin Hapçı.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 15

 

TORBALI

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı İsmail Uygur, Hakkı Güney ve Fikret Akyüz.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 240

 

URLA

 

Belediye başkan aday adayları: Mevcut Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Murat Gül, Sibel Uyar, Burak Oğuz, Bülent İlhan, Kadriye Gezer ve Bülent Baratalı.

 

Meclis üyeliği için başvuran aday adayı sayısı: 89.

 

 

Sercan Avcı – Ege Postası