İşte CHP Ankara milletvekillerinin karnesi!

İşte CHP Ankara milletvekillerinin karnesi!
5 Ocak 2022 15:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Ankara milletvekillerinin 2020 yılı karnesi ortaya çıktı.

 

 

Ankara’nın 36 milletvekili içerisinde geçen yıl en fazla soru önergesi ve en fazla araştırma önergesini CHP Milletvekili Levent Gök verdi. En fazla yasa teklifini ise MHP’li Erkan Haberal verdi.

CHP Ankara milletvekili arasında Levent Gök; 602 soru önergesi, 81 araştırma önergesi ve 42 kanun teklifi ile CHP Ankara’nın en çalışkan milletvekili oldu.

Levent Gök’ü 389 soru önergesi, 25 araştırma önergesi ve 38 kanun teklifi ile Murat Emir takip ediyor.

 

 

TBMM’nin yasama ve denetime ilişkin verilerinden Aralık 2021 tarihi itibariyle çıkarılan kayıtlara göre, soru önergelerinde Ankara genelinde CHP’li Levent Gök 602 soru önergesiyle birinci, CHP’li Murat Emir 389 soru önergesiyle ikinci, HDP’li Filiz Kerestecioğlu 188 soru önergesiyle üçüncü oldu.

 

 

TBMM Başkanlığı’na verilen araştırma önergelerinde de 81 önergeyle Levent Gök birinci olurken, Gamze Taşçıer 39 önergeyle ikinci. Murat Emir de 35 önergeyle üçüncü sırayı aldı.

İlk imza sabi olunan yasa tekliflerinde ise ilk sırayı 44 teklifle MHP milletvekili Erkan Haberal alırken, 42 teklifle Levent Gök ikinci, 38 teklifle Murat Emir üçüncü oldu.

 

 

Ankara’nın 17 milletvekili TBMM’ye hiç soru önergesi vermedi, 18 milletvekili hiç araştırma önergesi vermedi, 18 milletvekili ise ilk imza sahibi olarak TBMM’ye hiçbir yasa teklifi sunmadı.

chp-ankara-1