İşte Akşener’in masayı dağıtan talepleri!

İşte Akşener’in masayı dağıtan talepleri!
3 Mart 2023 18:00

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısının ardından İYİ Parti lideri Akşener “Biz dayatmalara direnerek geldik, kirli pazarlıklara direnerek geldik” derken, “Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür” dedi. Açıklamaları 6’lı Masa’yı dağıtan Akşener sürecinin perde arkasını açıklıyoruz.

 

Fotoğraf: AFP

 

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterebilmeyi bazı şartlara bağladı. Akşener, Parlementer Sisteme geçilene kadar kendisi tek ve tam yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev almak istedi. Bununla da yetinmeyen Akşener’in 6’lı Masa’da oturan CHP hariç diğer partilere birer bakanlık verilmesi, geri kalan bakanlıkların ise İYİ Parti ve CHP arasında paylaştırılması konusunda baskı yaptığı iddia edildi.

Seçimde ise diğer partilerin CHP’nin listesinden seçime girmesini isteyen Akşener, kendilerine liste konusunda dokunulmamasını istedi. Altı aydır bu konularda ısrarcı davranan Akşener’in bu süre zarfında komisyonlara da katılmadığı öğrenilirken, taleplerinin 6’lı Masa’yı oluşturan diğer partiler tarafından kabul görmediği öğrenildi.