"İstanbul'un milyarder köftecisi"

"İstanbul'un milyarder köftecisi"
20 Haziran 2013 12:53

Aydnlık Gazetesi köşe yazarı Mehmet Faraç, bugünkü yazısında “İstanbul’un milyarder köftecisi”
başlığıyla Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü eleştirdi.

İşte Mehmet Faraç’ın yazısı:

Gözünü sevdiğimin Gezi Parkı, sen nelere kadirsin?.. Hem yıllardır “korku imparatorluğu” yüzünden uyuyan milyonları “gaz”a getirip uyandırdın hem de biber gazını milletin başına bela ettin!..

Yalnız bunlar mı; “Gezi” olayları, şu biber gazıyla basınçlı suyun yarattığı puslu havada ne sinsilikleri örtbas etti de, kimse farkına bile varmadı?..

Örneğin; 30 Mayıs günü Yurt gazetesine çok çarpıcı bir haber yansımıştı… Haberin hedefindeki kişi, siyasetin gelmiş geçmiş en sinsi şovmeni yani halk diliyle “düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı” diye nitelendirilen Mustafa Sarıgül’den başkası değildi…

Hani şu Şişli’yi kaçak yapı cehennemine çeviren, bölgede yüz binlerce insanı yeşil alan diye mezarlıklara mahkûm eden, AKP’lilerin “aday olsun da, görsün dosyaları” diye uğruna pusuya yattığı belediye başkanı!..

Hani şu mezarlıklarda cirit atmasına rağmen, milletin üzerinden ölü toprağını atan “Gezi” eylemlerinde, burnunu göstermekten korkan Sarıgül.

Sarıgül gazdan mı korktu, yoksa onu belediye başkanı yapmak için çırpınanların “gazla, ortadan kaybol” talimatına mı uydu bilinmez ama haftalardır ortalarda yok… Yine Fethullah Gülen’e mi gitti, o da bilinmiyor?.. Ya bir köşede yerel seçim hesapları  yapıyor ya da, belki dillere destan paralarını sayıyor!..

SARIGÜL CHP’Yİ ÇÖKERTECEK

Diyeceksiniz ki “nereden çıktı bu para işi?..” Türkiye’nin 400 büyük holdinginin merkezinin bulunduğu Şişli sadece kaçak yapılarıyla değil, Sarıgül tarafından yeşil alan rantıyla köşeyi döndürülen “Başarı”lı rantiyeleriyle de ünlü!..

Geliniz önce şu “para” meselesini açmak için Yurt gazetesinin çok düşündürücü haberini anımsatalım. Hani Gürsel Tekin, “CHP, parti yakıtınız bittiğinde ikmal yapabileceğiniz bir istasyon değildir” diyerek Sarıgül’ün adaylığına karşı çıkmıştı ya?.. Hani Sarıgül de, “Fakir bir adamım” diye çok komik bir yanıt vermişti ya?..

İşte bu tartışma üzerine bir dönem Şişli Belediyesi’ndeki yolsuzlukları dile getirdiği için ayağından kurşunlanan CHP’li Belediye Meclis üyesi Dursun Çaltı da tartışmalara katılmış ve Yurt gazetesine şu açıklamayı yapmıştı:

“Sarıgül’ü CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı dönemden bugüne yaklaşık 40 yıldır tanırım. Eskiden otoparkçıydı, sonra da köftecilik yapıyordu. Şimdi ise Türkiye’nin sayılı zenginlerinden biri oldu. Sarıgül’ün 1 milyar dolar serveti var. Yerden 1 metre yüksekliğinde tapusu var. Şişli’de Cumhuriyet tarihinin en büyük talanını yaptı.”

Bu şoke edici iddiaların üzerinden 20 gün geçti ama Sarıgül’den her zamanki gibi ses yok!.. Dursun Çaltı da, Sarıgül’ün bu konuda bir yalanlamada bulunmadığını söyledi!..

Sarıgül bir yerde paralarını mı sayıyor, yoksa tepki çekmesin diye ortalıkta mı görünmüyor bilinmez ama CHP’nin yerel seçimlerde Sarıgül’den medet umması ciddi şaibeleri de gündeme getiriyor!..

Söyler misiniz, köftecilikten 1 milyar dolar servete ulaştığı öne sürülen bir siyasetçi, “dürüst Kemal” sloganıyla CHP’nin liderliğine getirilen Kılıçdaroğlu’nun başını ağrıtmaz mı?.. AKP, Sarıgül dosyalarını açmadan CHP ne zaman uyanacak bu tuzaktan, ne zaman?..