İstanbul’da ‘Kararay’ dönemi

İstanbul’da ‘Kararay’ dönemi
9 Ekim 2015 16:11

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Çırpıcı kent parkı, 2 yeni itfaiye binası ve 99 itfaiye aracının hizmete alım törenine katıldı.

 

 

Topbaş, açılış sonrası karada ve rayda gidebilen “KARARAY” adlı itfaiye aracının koltuğuna oturarak bir süre aracı kullandı.

 

150 bin metre kare alana sahip İstanbul Çırpıcı Kent Parkı’nın resmi açılışı bugün yapıldı. Parka gelen Topbaş’ı, eski itfaiyeciler olan tulumbacılar karşıladı. Temsili yangın söndürme yapan tulumbacıları izleyen Topbaş, daha sonra tulumbacıları tebrik ederek toplu fotoğraf çektirdi.

 

“ŞEHRİN EN KIYMETLİ NOKTASI”

 

Açılışta konuşan Topbaş, 150 bin metrekare alana sahip parkın genişletileceğini ifade etti. Topbaş , “Bu alanlara batı, demokrasi alanları diyor. Her çeşit insan gelir birbirini görüp beraber yaşar. Birbirini kanıksar. Ayrı gayrı olmaz. O bakımdan bu alanlar önemli. Çocuklar birbiriyle oynar, geleceğe yürür. Bunların sayısını artırmaya karar verdik. Veliefendi’yle birlikte 1 milyon metrekarelik alan. Bedelini nakit ödeyerek kamulaştırdık. Şu anda birinci etabını açıyoruz. Şehrin en kıymetli noktası. Başka türlü düşünseydik ‘binaları dikerdik’ demedik. Milletimizi gelsin piknik yapsın eğlensin diye. İnşallah devam gelecek. İkinci etabı da 230 bin mektrake olacak. Oraya da orman yapacağız. Belgrad ormanlarına gidiyorsunuz ya. Öyle olacak” dedi.

 

SU KESİNTİSİNE ÖNLEM

 

İstanbul genelindeki su kesintilerine de değinen Topbaş, kesintilerle ilgili önlem almaya başladıklarını ifade etti. Topbaş, “İSKİ genel müdürüyle görüştüm. Ciddi ölçekte jeneratörler alacağız. İhalesine çıkıyoruz. Bu su kesintilerini önlemek adına inşallah jeneratörler kurarak elektrikler kesilse bile su kesilmeyecek hale getireceğiz. Biz de diyoruz ki inşallah kesilmeyecek hale getirelim. Suyumuz var. Yağışlı döneme girdik. Ama israf etmeyiniz” dedi.

 

KARARAY’I KULLANDI

 

Topbaş konuşmanın ardından Silivri ve Başakşehir’e canlı yayınla bağlanarak 2 itfaiye istasyonunun açılışını yaptı. Topbaş daha sonra hizmete alınan itfaiye araçlarını inceledi. Kara ve Rayda gidebilen “KARARAY” adlı aracın koltuğuna oturan Kadir Topbaş, bir süre aracı kullandı. Topbaş, dumansavar makinesini de inceledi. Topbaş’ın makineyi çalıştırmasıyla içindeki gül yaprakları başından aşağıya döküldü.

 

ÇIRPICI KENT PARKI

 

Toplam 150 bin m2 alana sahip parkın birinci etabının içinde spor aktivite alanları,sosyal alanlar, kafeterya ve piknik alanları bulunuyor. 230 bin metrekarelik ikinci etabın yapım çalışması devam ediyor.

 

99 YENİ İTFAİYE ARACI

 

5 ilk müdahale dar alan itfaiye aracı (yengeç), 2 kara ve rayda giden itfaiye aracı (KARARAY), 60 metrelik 2 itfaiye merdiven aracı, 30 metrelik 12 merdiven aracı, 10 ilk müdahale itfaiye aracı, 3 dumansavar, 2 itfaiye tüp dolum ve taşıma aracı, 7 tonluk 35 itfaiye su ikmal aracı, 13 tonluk 15 itfaiye su ikmal aracı, 10 itfaiye hizmet aracı ve 3 yangın senaryolu mobil eğitim aracı İstanbulluların hizmetine sunuldu.

 

Kaynak: Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, (DHA)