İstanbul Rize Masası’ndan ‘Kılıçdaroğlu’na destek’ şenliği!

İstanbul Rize Masası’ndan ‘Kılıçdaroğlu’na destek’ şenliği!
26 Mayıs 2023 07:57

Tulum ve türkü eşliğinde horon oynanan şenlikte “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu”, “Her şey çok güzel olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

 

Fotoğraf: Alper Taş Twitter

 

Etkinlikte konuşan İstanbul Rize Masası Başkanı Necati Ekşi “Bu Cumhuriyeti kuran partinin genel başkanını ve onun yöneticilerini, bizleri terörist ilan edenleri Kadıköy Meydanı’ndan kınıyoruz. Yeter, bu ülke sizin babanızın çiftliği değil. Çaldınız, çırptınız. Bunun hesabını eninde sonunda soracağız.” dedi.

 

 

Şenliğe katılan masa kurucularından, Sol Parti MYK Üyesi Alper Taş konuşmasına “bu bir seçim değil, bu bir referandum” diye başladı. “Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na demokratik bir rejim sözü verdiği için evet demeliyiz” dedi.

 

 

1 milyon müşahitle sandıkları kuşatacağız

 
Taş sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“28 Mayıs’ta sandığa gideceğiz. Neyi onaylayacağız, neye karar vereceğiz? Tek adam rejimi mi, demokrasi mi? Şahsım devleti mi, çoğulcu demokratik parlamenter bir rejim mi? Kavga mı kardeşlik mi? Savaş mı barış mı? İki adayın temsil ettiği iki zihniyet var. İki anlayış var. Biri Recep Tayyip Erdoğan. Başkan seçildikten sonra “doları düşüreceğim” dedi düşmedi. “İşsizlik azalacak” dedi azalmadı. “Hayat ucuzlayacak, pahalılık sona erecek” dedi, pahalılık sona ermedi. “Adalet sağlayacağız”, “yargı bağımsız olacak” dedi, olmadı. “Eğitim çağ atlayacak” dedi, atlamadı. “Kadın cinayetleri duracak” dedi, durmadı. Türkiye beş yıllık süreç içinde daha da kötüye daha da dibe doğru gidiyor. 28 Mayıs’ta şunun kararını vereceğiz. Cumhuriyet’imizin 100. yılında ya saltanat-hilafet 100 yıl öncesi gibi bu memlekette egemen olacak ya da Cumhuriyet’imizin 100. yılında hep beraber demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi bir Cumhuriyet’i yeniden kuracağız. Bu ülkenin demokratları, bu ülkenin aydınlık güçleri, demokrasi güçleri, emek güçleri biz ülkemizin bir Taliban karanlığına sürüklenmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Rizeliler niye Kılıçdaroğlu’na evet diyor? Çünkü Kılıçdaroğlu demokrasi vaat ediyor. Çünkü Kılıçdaroğlu tek adam rejimine karşı duruyor. Demokratik bir rejim sözü veriyor. Kardeş kavgasına, kutuplaşmasına, oyunbozanlığa, bozgunculuğa, montajlarla yalancılığa hayır diyor. Kardeşlik ve barış için bizi sandığa davet ediyor. Bu meydanlar bizim. Bu meydanları hiçbir zaman terketmedik, terketmeyeceğiz. Ama meydanlar kadar sandıklar da önemli. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi 1 milyon müşahitle sandıkları kuşatacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Bu hırsızlara asla ve asla yol vermeyeceğiz.”