İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki görevine son verilen Ataol Behramoğlu: Baskı altında işime son verdiler

İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki görevine son verilen Ataol Behramoğlu: Baskı altında işime son verdiler
17 Temmuz 2022 10:14

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 10 yılı aşkın süredir ders veren usta şair Ataol Behramoğlu “Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı” dedi. Usta Şair Ataol Behramoğlu akademisyen olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işine son verildiğini açıkladı.

 

 

 

Halk TV’de Serhan Asker’in programına konuk olan Behramoğlu, 2011 yılından beri sürdürdüğü üniversitedeki görevi için şunları söyledi:

 
“Ben bir akademisyenim. Benim Rus Dili ve Edebiyatı profesörü olduğumu çok az kişi bilir. İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı. Hala bu sıkıntılar her anlamda devam ediyor. İçerde ve dışarıda…”

“Yaşadıklarımdan öğrendiğim var” şiirini hatırlatan Behramoğlu, “Yaşama sevinciyle doluyum. Düşünün kaç yaşına geldim, buzuki öğreniyorum, piyano öğreniyorum. Bu insanlar bu ülkenin yakasını bırakmadan ölürsem mutsuz öleceğim. Yazıklar olsun size. Ülkeyi yaşanmaz hale getirdiniz. İki kilo patates 25 lira, bir kilo domates 15 lira. Yazıklar olsun” diye konuştu.