''İsrailli binlerce turist bu yaz Türkiye'ye akın edecek''

''İsrailli binlerce turist bu yaz Türkiye'ye akın edecek''
15 Nisan 2013 10:50

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Ankara-Tel Aviv arasındaki yumuşamandan birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen binlerce İsrailli turistin şimdiden bu yaz tatillerini Türkiye’de geçirmek üzere turizm şirketlerine akın ettiğini bildirdi.

 

 

 

Yediot Ahronot’un haberine göre, Türkiye birkaç yıl aradan sonra yeniden İsrailli turistlerin bir numaralı destinasyonu oldu. Turizm şirketleri bir yanda yaşanan akın üzerine bu yaz Türkiye’ye yüzlerce yeni charter seferi düzenlemek üzere harekete geçti. İsrail’in en büyük turizm şirketlerinden KTA International’ın genel müdürü Shay Pardo, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi üzerinden birkaç gün bile geçmeden İsrailli turistlerin Türkiye rezervasyonu için akın ettiğini duyurdu.

 

Shay Pardo aşırı artan talebi karşılamak için bu yaz Türkiye’ye yüzlerce ek Charter uçak seferi düzenlemek üzere operasyon başlattıklarını söyledi. İsrail’in büyük turizm şirketlerinden Flying Carpet firması ise, Türkiye’ye olan talebin sadece son 3 haftada yüzde 35 arttığını, Antalya’ya her gün uçak seferi düzenlemek üzere organizasyon yaptıklarını kaydetti.

 

İlişkilerin bozulmasından önce Türkiye’ye her yıl ortalama 500 bin İsrailli turist geldiğini belirten Shay Pardo, rakamın bu yıl iki katına çıkmasının sürpriz olmayacağını bildirdi.