İşitme Testi

İşitme Testi
21 Ekim 2022 12:17

İşitme testi ile kişideki işitsel duyum fonksiyonlarının nasıl olduğu tespit edilir.  İç kulağının fonksiyonları tespit edilerek ne derece bir işitsel sinyal olduğu anlaşılır. Özellikle işitmeyi çok iyi duyamayan ve işitme azlığından şüphe duyan kişiler olursa teste tabi tutulmaktadır. Yapılacak olan testler sonrasında işitmede bir kayıp var mı, varsa ne kadar diye en hızlı şekilde de tespit işlemleri yapılmaya başlanır.  Bebek, çocuk ve hatta yetişkinlerde bile artık işitsel fonksiyonlara cevap verememe durumu oluyor. İşte böyle durumda da yapılacak testler sonrasında işitme cihazı kullanımına ihtiyaç duyulur.

 

İşitme Testi Niçin Önemli?

İşitme testinin yapılmasını duyum ile ilgili olarak sinyal seviyesinin nasıl olduğunun tespit edilmesi açısından önemlidir. Bu nedenle artık hastalara işitme testi yapılarak işitsel fonksiyon tespitinin daha pratik şekilde yapılması da sağlanmaya başlamış olur.  Bu testin sağladığı önemli etkilerine bakıldığında uyarana karşı olabilecek cevapların direkt olarak iç kulaktan başlayarak beyin sapına kadar iletimine dair bilgiler vermeye yardımcı olur. İşitme testi sayesinde duyma kaybına dair hastadaki durumun ne olduğunun daha iyi şekilde anlaşılması mümkün hale dönüşür.

 

İşitme Testi Cihazları

İşitme testi cihazları ile ilgili olarak kusursuz bir hizmet çalışması ortaya koyarak memnuniyet yaratan başarılı adres Teknoser’de yerinizi alabilirsiniz. İşitmeye dair hem bilgi hem de ürün kullanımı için firmanın profesyonel bir hizmet katkısı bulunuyor.