İşçi avukatı Aytaç Kındır kimdir?

İşçi avukatı Aytaç Kındır kimdir?
1 Mart 2023 09:25

  1. Sizi avukat olmaya motive eden şey neydi?

Avukat Aytaç KINDIR olarak, Tüm öğrenim hayatım boyunca hukuk sistemi ve onun toplum üzerindeki etkisi beni derinden etkilendi. Avukatların adaleti savunma ve bireylerin haklarını koruma yeteneklerine her zaman hayranlık duydum ve özellikle avukatlık mesleğine özel bir ilgim oluştu.

 

Akademik geçmişim bana hukuk teorisi ve pratiği anlamında iyi bir temel sağladı. Öğrenim hayatım boyunca sözleşmeler, iş hukuku, ticaret hukuku ve tazminat hukuku başta olmak üzere özel hukuk işleri gibi hukukun çeşitli alanlarında aldığım dersler bu alana olan ilgimi daha da artırdı. Araştırma ve savunuculuk becerilerimi geliştirdiğim farazi mahkeme yarışmalarına da katıldım. Bu deneyimler bana hukuk sistemi hakkında anlayış kazandırdı ve beni bir avukat olarak kariyerin zorluklarına hazırladı. Bu deneyim aynı zamanda bir avukat olarak kariyer yapma taahhüdümü pekiştirdi ve tutkumun peşinden gitmem için bana güven verdi.

 

Tutkumun, motivasyonumun ve akademik geçmişimin beni avukatlık kariyeri için mükemmel bir aday yaptığına eminim. Bu alanda eğitim ve öğretimime devam etmeye can atıyorum ve toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmak için becerilerimi ve bilgilerimi kullanmaya kararlıyım.

 

  1. Hukukun en çok hangi alanıyla ilgileniyorsunuz ve neden?

               Hukuk öğrenimim boyunca özel hukuk alanına giren Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İş Hukuku ve Tazminat Hukuku dersleri özellikle ilgimi çekmiştir. Bu ilgim ve alakam neticesinde kendimi hep bu alanda geliştirmeye çalıştım. Kurucusu olduğum ofiste de bahsettiğim alandaki uyuşmazlıklar ile ilgili birinci derecede sorumlu olup bağlı çalışan avukatlarımızla birlikte dosyalarımızı takip etmekteyiz.
               İşçi ve işveren Haklarının Korunması, İşçi Avukatı olarak müvekkilin temsili, işveren avukatı olarak müvekkilin temsili, İş sözleşmeleri ile ilgili müzakerelere katılım sağlanması,

Ayrımcılık ve Mobbing davalarının takip edilmesi, İş Hukuku mevzuatına uyum süreçleri ile alakalı danışmanlık verilmesi, Zorunlu ve İhtiyari arabuluculuk süreçlerine katılım sağlanması, danışmanlık yaptığımız  şirkete sözleşmeler, düzenlemeler ve uyum dahil olmak üzere çok çeşitli konularda yasal tavsiye ve rehberlik sağlanması, sözleşmelerin ve anlaşmaların müzakere edilmesinden, hazırlanmasından ve gözden geçirilmesi, şirketin karşı karşıya olduğu potansiyel yasal riskleri tespit edip riskleri en aza indirmek için tavsiyelerde bulunma, şirket birleşmelerinin, devralmaların ve diğer ticari işlemlerin durum tespiti, müzakeresi ve neticelenmesi noktasında yardımcı olma gibi faaliyetler yürütüyoruz.

 

  1. Problem çözme ve uyuşmazlık çözümüne yaklaşımınızı nasıl tanımlarsınız?

Uyuşmazlık ve problem çözme stratejilerimin temel odağı her zaman müvekkilimdir. Önüme bir problem veya uyuşmazlık geldiğinde ilk iş olarak çok sayıda fikir ve çözüm üretmek için alanında uzman çalışanlarımızla bir araya gelir durumu istişare ederiz.

 

Sonrasında da verimli bir çözüm geliştirmek için bir sorunun altında yatan nedenlerin araştırmaya başlarız. Olayla ilgili sebep sonuç ilişkilerini ortaya koyduktan sonra olası çözümleri belirlemek için araştırmalarımız neticesinde ortaya çıkan bilgi ve önerileri organize ederim. Problemin şemasını ve çözüm önerilerini organize ettikten sonra çözüm önerileri arasında en ekonomik ve müvekkilin en menfaatine olacak çözümü kararlaştırıp uygulamaya geçerim.

 

  1. Mevzuattaki değişim ve gelişmeleri nasıl takip ediyorsunuz?

               Bu konuda en önemli hususların değişime açık ve meraklı olmak olduğu düşüncesindeyim. İçerisinde bulunduğumuz bilişim çağı itibariyle enformasyondan kaçmanız zaten mümkün değildir. Her meslekte olduğu gibi avukatlık mesleği de ciddi bir değişim geçirdi. Üstatlarımızın bize anlattıkları dönem itibari ile bilgiye erişimin kısıtlı olduğunu, bu anlamda fiziki dokümanlara ulaşmak hatta doktrin dediğimiz hukuk kitaplarının arasında saatlerce okumalar yapıp uyuşmazlıkla ilgili işe yarar bir cevaba ulaşmak için ciddi bir emek ve mesai harcandığını biliyoruz.

 

Günümüzde meslektaşlarımızın her türlü bilgiye çabucak ulaşma imkânı ciddi kolaylık sağlasa da; bu bilgilerin doğruluğu ve güncelliği muhakkak yine muhatabı tarafından kesinlikle araştırılmalıdır. Birden fazla kaynakta ve platformda bilgi teyit edilmelidir.

 

İyi avukat olmak için güncel kalmak artık zorunludur. Bu anlamda yaşadığımız teknoloji çağında sosyal medya platformlarının akıllıca kullanılması, güvenilir haber ve bilgi kaynaklarının takip edilmesi büyük önem arz etmektedir. Barolar ve üniversiteler başta olmak üzere, birçok kurumun hukuk etkinliklerine, sertifika programlarına ve seminerlerine muhakkak katılım sağlanmalıdır.

 

  1. Başarılı avukat olmak için hangi niteliklerin gerekli olduğunu düşünüyorsunuz?

               Başarılı bir avukatın tek bir göstergesi yoktur. Bu siyah veya beyaz olarak net bir şekilde adını koyabileceğimiz bir konu değildir. Kaldı ki, tüm meslektaşların unvanı avukat olsa da, mesleği icra ettikleri alan itibariyle farklı tercihleri olabilmektedir. Bazı avukatlar ceza avukatı olmayı tercih eder iken bazıları da şirket avukatı olmayı tercih edebilmektedir.

 

Tüm avukatların hukuk ve müvekkili temsil faaliyeti noktasında kesiştiği hesaba katıldığında hangi alanda faaliyet gösterirse göstersin bir avukatta bulunması gereken özellikler şahsi kanaatimce şu şekildedir. Avukatın her şeyden önce iletişim becerilerinin etkili ve güçlü olması, ikna etme kabiliyetinin ileri derecede olması gerekmektedir. Karmaşık hukuki sorunları çözebilmek adına analitik düşünme yeteneğinin iyi seviyede olması gerekmektedir. Hem kendisinin hem de müvekkilinin zamanını verimli kullanmak amacıyla zaman yönetimi becerilerinin olması gerekmektedir. Son ve en önemli olarak da yaptığı mesleğin kutsallığı doğrultusunda yüksek etik standartlara sahip olmalı ve her zaman dürüst hareket etmelidir.


 

Güvenilir haber kaynaklarını takip edin: Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak saygın haber kaynaklarını takip ederek bilgi sahibi olun.

 

Sosyal medyayı akıllıca kullanın: Alanınızdaki uzmanları takip etmek, tartışmalara katılmak ve ilgili makaleleri ve bilgileri paylaşmak için sosyal medyayı kullanın.

 

Konferanslara ve etkinliklere katılın: En son trendler ve gelişmelerden haberdar olmak için endüstri konferanslarına, çalıştaylara ve etkinliklere katılın.

 

Endüstri yayınlarını okuyun: Sektörünüzle ilgili güncel bilgileri almak için ticari dergileri, dergileri ve kitapları okuyun.

 

Meslektaşlarla ağ kurun: Yeni gelişmeler hakkında bilgi edinmek ve bilgi paylaşmak için alanınızdaki meslektaşlarınızla bağlantı kurun ve ağ kurun.

 

Çevrimiçi topluluklara katılın: Tartışmalara katılmak ve başkalarından bilgi edinmek için alanınızla ilgili çevrimiçi topluluklara ve forumlara katılın.

 

Yeni teknolojilere ayak uydurun: Sektörünüzle ilgili yeni teknolojiler ve araçlar hakkında bilgi sahibi olun.

 

Mesleki gelişim fırsatlarını araştırın: Becerilerinizi ve bilginizi geliştirmek için eğitim kursları veya sertifikalar gibi mesleki gelişim fırsatlarından yararlanın.

 

Meraklı kalın: Sorular sorarak ve başkalarından öğrenerek sürekli olarak yeni bilgi ve bilgi arayın.

 

Değişime ayak uydurun: Yeni fikirlere açık olun ve alanınızdaki yeni bilgilere ve gelişmelere yanıt olarak yaklaşımınızı değiştirmeye istekli olun.

 

Avukat Aytaç Kındır