İş Hukuku ve Avukat Süreçleri

İş Hukuku ve Avukat Süreçleri
3 Haziran 2019 20:28

Hukuk dallarının birçoğu günlük hayatımızı etkilemektedir. Günlük hayatımızda yeri olmayan bir hukuk öğesi neredeyse yok denecek kadar azdır. Özellikle iş hukuku konusu yaşamımızda en çok yer alan hukuk dalları arasında yerini almaktadır. İş hukuku bireyler, iş veren ve iş ile ilgili konuları düzenleyen hukuk dalıdır. İş hukuku genel olarak bireysel iş hukuku ve toplu iş hukuku olarak ikiye ayrılabilir. Bireysel iş hukuku kişi ve işveren arasındaki soru ve konuları içermektedir. Toplu iş hukuku ise toplu iş sözleşmeleri, sendika vb konuları içermektedir.

 

 

İş hayatında her konuda sorun çıkabilir ve ister çalışan ister işveren olarak iş hayatında bir çok hakka sahipsiniz. Bu hakları ise iş avukatı vasıtasıyla detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. İş hayatında birçok konu başlığı bulunmaktadır hak ve ödevler olarak. Hem işçinin hem işverenin hak ve ödevlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir; iş sözleşmesi, iş sözleşmesi şekli, iş tanımı, mesai saatleri, ücret tanımı ve ücret özellikleri, ücretin ödenme yeri ve ödenme şekli, avans, çalışma süreleri, fazla mesai ve fazla mesai ücreti, çalışma belgesi, kıdem tazminatı ve bunun gibi birçok konu başlığı bulunmaktadır.

Bu konularda yaşanacak sorunlar için ise en iyi iş avukatı sizlere yardımcı olacaktır. İş hayatınızda ki hak ve ödevlerde ki kişisel ya da toplu sorunların çözümü iş hukuku avukatı tarafından en kısa sürede ve tarafsız bir şekilde kazanç sağlayacak mantıkta çözümle sonuçlandırılacaktır.

Bakırköy iş hukuku avukatı olarak hizmet veren kişiler arasında bu ve benzeri iş hayatını düzenleyen konuların çözümü sizlere sunulmaktadır. Daha kaliteli ve sağlıklı bir iş hayatınızın devamı için iş hukuku alanında bilgisi olan kişilere danışarak haklarınızı koruyacak ve daha doğru bir şekilde bilgilendirileceksiniz.

İş hayatında ki sorunlar sadece çalışanlar için geçerli değildir. İşverenler için de birçok sorun bulunmaktadır. Kısacası iş hayatında hem işverenin hem de işçinin birçok hakkı vardır. İşçi nasıl işvereninden beklentiler içindeyse işveren de işçilerinden beklenti içindedir. Karşılıklı anlaşma ile bu süreç sağlıklı ve verimli olarak devam etmektedir. Bu karşılıklı anlaşma ise iş sözleşmesi olarak karşınıza çıkmaktadır. İş sözleşmelerinin önemi iş hayatında yadsınamayacak bir yer tutmaktadır.