İRE Terapi ile farkındalık ve tedavi

İRE Terapi ile farkındalık ve tedavi
26 Şubat 2019 17:25

Günümüz dünyasında geçmişte bu kadar sık görülmeyen ya da yaygın olmayan adı bile bilinmeyen ancak günümüzde oldukça yaygın durumda olan pek çok hastalık ve rahatsızlık bulunmaktadır.

 

 

Aslında bu durumu anlamlandırmak veya açıklayabilmek için geçmiş ve günümüz hakkında bir kıyas yapmak oldukça mantıklı olacaktır. Çünkü aradaki zaman farkı pek çok farklılığı da beraberinde getirmektedir. Günümüzde olup da geçmişte var olmayan hastalık veya rahatsızlıklardan şu anda en bilinenleri otizm, downsendromu ve konuşma bozukluğu gibi farklılık sağlayan durumlardır. Bu farklılık gösteren durumlar yeni yeni ülkemizde bilinirlik kazanmaya ve tedavi edilmeye başlandığından dolayı bilinirliği artmaktadır. İşte tam bu noktada bu tür farkındalık sahibi olan kişilerin kendileri ve yakınları ire terapi ile tanışıp tedavi süreçlerinde destek almaktadırlar.

 

Otizm Nedir?

Otizm, genellikle 3 ve 5 yaşları gibi erken çocukluk döneminde belirtilerini göstermeye başlayıp bireyin iç dünyası ile dış dünya arasındaki iletişim ve bağı etkileyen bir rahatsızlık olarak bilinir. Bu sebeple otizm nedir sorusuna bir hastalık gibi tanım yapmak doğru olmayacaktır. Otizm, geçmişten beri farklı uzmanlar tarafından farklı şekillerde tarif edilmiş bir rahatsızlıktır. Otizmin erken tanısı tedaviyi kolaylaştıracak ve otizmli bireyin yaşamda daha kolay ve etkili bir biçimde var olabilmesini sağladığından erken tanı ve tedavi oldukça büyük önem arz etmektedir. Eğer çocuğunuzda belli başlı olan otizm belirtilerini görüyor iseniz mutlaka uzmanlardan destek almanız gerekecektir.

 

Otizm Nasıl Tedavi Edilir?

Otizm, yaşam boyu süren bir rahatsızlık olduğundan tedavisi oldukça önemlidir. Otizmin ilaçla ya da cerrahi operasyon ile tedavisi bulunmamaktadır. Bu sebeple otizm, alanında uzman pedagog ve psikologlar tarafından sürekli bir şekilde tedavi sürecinde destek olunmalıdır. Ayrıca otizmli bir bireyin gelişimi için doğa sporları, temiz hava ve doğal ürünler tüketimi oldukça tedaviye destek durumlardır.

 

Konuşma Terapisi Nedir?

Konuşma terapisi, ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlanan bir terapi şeklidir. Konuşma terapisi, üniversitelerin Dil ve Konuşma Terapisi bölümünü bitiren veya bu alanda yüksek lisans yapan konuşma terapisti tarafından verilen bir terapi yani iyileştirme şeklidir. Konuşma terapisi genel olarak konuşma bozukluğu, kekemelik ve dil ve damak sorunlarından kaynaklı konuşma problemlerini tedavi etmeye odaklıdır. Aslında konuşma terapisi sadece bu rahatsızlıklarda değil başka rahatsızlıkların sonucunda da ortaya çıkabilen konuşma sorunlarını ortadan kaldırmaya yöneliktir.

 

İre Terapi İle Birden Fazla Rahatsızlığa Son Verebilirsiniz

İre terapi merkezlerinde pek çok hastalık veya rahatsızlığa alanında uzman isimlerin desteği ve tedavisi ile son verebilmeniz mümkün olmakla beraber kesin tedavisi olmayan rahatsızlıkların gelişmesini engelleyebilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok sorununuza çözüm bulabileceğiniz bu terapi merkezinde verimli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Otizm, kekemelik gibi rahatsızlıkları kader olarak görmeyin ve gerekli tedaviyi alarak hayatınıza devam edebilirsiniz.