İran’dan büyük gözdağı

İran’dan büyük gözdağı
29 Ağustos 2013 18:39

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Suriye’ye yapılacak herhangi bir askeri operasyonun sonuçlarının bölgenin ötesine geçeceğini ve İsrail’in yanmasıyla neticeleneceğini söyledi.

Firuzabadi, İran resmi haber ajansı IRNA’da yayımlanan açıklamasında, “Suriye’ye yönelik bir askeri müdahale, Siyonistleri ateşin kıyısına getirecektir” dedi.

İranlı komutan, “ABD, İngiltere ve diğer müttefikleri, Suriye’ye ve bölgeye ordularını göndererek, kayıplar verecektir” diye konuştu.Benzer bir açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de ABD’nin Suriye’ye olası bir askeri müdahalesinin İsrail’in yok olmasıyla sonuçlanacağını söyledi.

“ABD, Afganistan ve Irak’taki acı tecrübelerin ardından Suriye’ye askeri müdahalede bulunursa yenilgi dominosunu tamamlayacak ve tarihinin en utanç verici yenilgisini tecrübe edecektir” uyarısında bulunan Caferi, “Suriye’nin ABD için ikinci Vietnam olacağını” söyledi.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise dün yaptığı açıklamada, “ABD’nin müdahalesi bölge ülkeleri için facia olur. Bölge şu an barut fıçısı gibi ve geleceği kimse göremiyor” demişti.