İran Cumhurbaşkanı: Suriye’nin İran için özel önemi var

İran Cumhurbaşkanı: Suriye’nin İran için özel önemi var
10 Eylül 2013 12:38

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye?nin direniş cephesinin ön sırasında yer aldığından dolayı İran için özel önem taşıdığını bildirdi.

Başkent Tahran’da bir toplantıda konuşan Ruhani, İran’ın bölgede bir savaş çıkmaması için son iki haftadır büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirtti.

Ruhani, “Bir savaş çıkarsa, hasarın en aza indirilmesi ve düşmanın bir an önce savaşı sürdürmekten vazgeçmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye’ye karşı yapılacak bir savaşta en büyük zararı savaş çıkaranların ve onların bölgedeki dostlarının göreceğini ifade etti.

 

Suriye’ye yardım talimatı verdim

 

İran Cumhurbaşkanı ülkesindeki ekonomik sıkıntılara rağmen Suriye’ye insani yardımların yapılması için ilgili kurumlara talimat verdiğini kaydetti.

Ruhani, “Kriz durumunda olan ve halkına ekmek sağlamakta zorluk yaşayan bir İslam ülkesi varken onlara yardıma koşmalıyız. Tüm sıkıntılara rağmen dün başta gıda ve un yardımları olmak üzere Suriye’ye insani yardım yapılması için ilgili kurumlara talimat verdim” açıklamasında bulundu.