İnvisalign Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

İnvisalign Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
10 Mayıs 2021 10:52

Herkes daima dümdüz dişlerle hayata gülümsemek için birden farklı yöntem dener.  Bu yöntemler arasında en sık tercih edileni farklı yaş gruplarına hitap eden invisalign tedavisidir. Birden farklı dönemde yapılmaya uygun olan ortodontik tedavinin en önemli avantajı telsiz bir şekilde işlem yapılmasıdır.

 

En temel anlamı ile ınvisalign tedavisi dijital gelişmeler baz alınarak yapılan ortodontik tedavi olarak ifade edilebilir. Şeffaf plaklar eşliğinde yapılan bu tedavide kişiye uygulanacak olan ortodontik işlemler için dijital teknolojiden destek alınır. Hastanın diş ve ağız yapısına uygun olarak tasarlanan şeffaf plaklar sayesinde hayalini kurduğunuz kusursuz gülüşe ulaşmak mümkün.

 

Daha fazla özgürlük ve ayrıcalık vaat eden şeffaf plaklar aynı zamanda tedavi sürecini de doğrudan etkiler. Genelde birçok hasta metal diş tellerinin görüntüsü nedeni ile bu tarz tedavilerden kaçınır. İnvisalign pürüzsüz bir görünüm sunan avantajı ile  hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 

İnvisalign tedavi yöntemi genel olarak hastanın durumuna göre sonuç veren bir işlemdir. Buna bağlı olarak kişinin diş yapısı başta olmak üzere pek çok detay tedavi sürecini doğrudan etkiler. İnvisalign ortodontik tedavi ile birlikte hangi avantajları elde edeceğinizi merak ediyorsanız işte cevabı;

 

Kusursuz Gülüş

 

Ortodontik tedaviye ihtiyaç duyan pek çok hasta estetik kaygılardan dolayı işlem yapmaktan kaçınır. İnvisalign tedavi yöntemi klasik tellerin aksine çok daha pürüzsüz bir görünüm sunar. Şeffaf plaklar dişinizle bütünleşerek varlığını unutturduğu için bu tarz sorunlarla karşılaşmazsınız.

 

Kolaylık

 

Klasik bir diş teli taktırdığınızda tedavi boyunca telleri ağzınızda taşımanız gerekir. İnvisalign ortodontik tedavi ise dilerseniz yemek yerken plakları çıkarmanız mümkündür. Sosyal yaşam açısından pek çok kolaylığı invisalign tedavisinde deneyimleyebilirsiniz.

 

Yaş Avantajı

 

İnvisalign ortodontik tedavisinde birden farklı yaş grubuna bu işlem uygulanabilir. Her yaş grubuna hitap etse de tam uygunluk için alanında uzman bir hekim tarafından ortodontik tedaviyle ilgili ayrıntılar belirlenmelidir.

 

Hareket Avantajı

 

İnvisalign ortodontik tedavisinde tüm diş plakları 0.5 mm’ lik bir hareket kabiliyeti sunar. Bu sayede gergin tellerde olduğu gibi alışma ve hareket sorunu ile karşılaşmazsınız.

 

İnvisalign ortodontik diş tedavisi ve daha pek çok işlem için https://www.canerbalta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.