İnternetten Para Kazanmak Mümkün Mü?

İnternetten Para Kazanmak Mümkün Mü?
25 Şubat 2023 22:28

Günümüzde çoğu ülkenin ortak bir problemi var; enflasyon. Ne yazık ki sürekli artan fiyatlara karşı tek gelir kaynağı kimseye yetmemektedir veya zor yetmektedir. Bu da akıllara “internetten para kazanmak mümkün mü?” sorusunu getirmektedir. Bu konudaki genel kanı internetten satış yapmak için bir e-ticaret sitesine ihtiyaç duymanız olsa da pazaryerleri aracılığıyla da bir siteniz olmadan satış yapabilirsiniz. Sadece e-ticaret sitesi sahibi olmanız ekstra avantajlar getirdiği için genel kanı böyledir.

E-Ticaret Sitesinin Avantajları

Üretimini yaptığınız veya toptan alıp perakende sattığınız ürünleri ya da verdiğiniz hizmetleri satmanız için bir e-ticaret sitesine sahip olmanız sizler için oldukça avantajlı olacaktır. Çünkü çeşitli reklam yöntemleriyle hem marka bilinirliğinizi hem de satışlarınızı arttırma fırsatı bulabileceksiniz. Bu reklam yöntemlerinin başında Facebook, Instagram, YouTube, TikTok gibi popüler sosyal medya platformlarında reklam vermek gelse de daha birçok reklam alternatifiniz bulunmaktadır. Google ADS reklam hizmeti bunun bir başka örneğidir. İnsanlar Google’da arama yaptığı zaman “REKLAM” ibaresiyle siteniz üst sıralarda çıkarak sitenize daha fazla ziyaret alabilmektesiniz. Veya sitenize üye olan kullanıcılarınıza ya da daha önce alışveriş yapmış kişilerin mail adreslerine kampanyalarınız vb. hakkında mail göndererek e-mail marketing de yapabilirsiniz. Daha geniş kitlelere hitap edebilmenizin bir başka yolu da e-ticaret sitenize pazaryeri entegrasyonu yapmanızdır.

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Sitenizde satışa sunduğunuz tüm ürünleri HepsiBurada, Trendyol, GittiGidiyor gibi birçok pazaryerinde satışa sunarak tüm ürün bilgilerini ve fiyatlarını tek bir panelden yönetmenizi sağlayan hizmetin ismi pazaryeri entegrasyonu olarak geçmektedir. E-ticaret siteniz için daha geniş kitlelere adınızı duyurmanızı sağlayacak önemli etkenlerden bahsettikten sonra da e-ticaret sitesi olmayıp açmayı düşünen okurlarımız için de e-ticaret sitesi açmak için ihtiyacı olanlardan kısaca bahsedeceğiz.

E-Ticaret Sitesi Açmak İçin İhtiyacınız Olanlar

-Domain yani Türkçe ismiyle “alan adı” terimini sitenizin ismi olarak düşünebilirsiniz. Örneğin facebook.com veya google.com birer alan adıdır.

-Hosting hizmetini ise kullanıcıların sitenize erişebilmelerini sağlayan sunucu hizmetleridir. Sitenizin bilgilerinin güvenli bir şekilde saklanması ve kullanıcılarınızın sitenize erişim sorunu yaşamaması için satın alacağınız hosting hizmeti ve firma oldukça önemlidir.

-E-ticaret yazılımı ise sitenizin görüntüsünü ve sizin yönetim panelinizi ilgilendiren bir durumdur. Sitenizin görünümü potansiyel müşterilerinizi kazanmanız, yönetim paneli ise siz site yetkililerinin işini kolaylaştırması yönünde önemlidir. Bu hizmeti sektörde uzun yıllardır hizmet veren ProTicaret gibi firmalardan satın almanızı öneririz.

-Doğru reklam stratejileri

E-ticaret sektörü ve e-ticaret sitelerinin ihtiyaç duyacağı hizmetler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz www.proticaret.org internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.