'İnternet Andıcı'nda parafım yok'

'İnternet Andıcı'nda parafım yok'
23 Kasım 2012 15:20

Ergenekon Davası’nda savunmasını yapan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, İnternet Andıcı’yla bir ilgisinin bulunmadığını ve andıçta parafının bulunmadığını belirterek “İnternet Andıcı, benim Genelkurmay Harekât Başkanlığı’ndan ayrılmamdan sonraki bir tarihte hazırlanmıştır” dedi.Taşdeler, akademisyen ve CHP yönetiminden bazı politikacılarla kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırladığı iddiasını da reddetti.

 

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen Ergenekon Davası’nda hakkında yakalama kararı bulunan Nusret Taşdeler’in savunması tedavi gördüğü Ankara GATA’ya videokonferans yöntemiyle bağlanılarak ifadesi alındı. Görüntüsü ve sesi duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtılan Taşdeler hakkındaki iddialara ilk kez cevap verdi.

 

“ANDIÇTA PARAFIM BULUNMAMAKTADIR”

 

İnternet Andıcı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Taşdeler, “Bu andıç hakkında hiçbir bilgim, söz konusu andıçta ismim, imzam veya parafım, Andıç muhteviyatında şahsıma herhangi bir atıf bulunmamaktadır. İnternet Andıcı, benim Genelkurmay Harekât Başkanlığı’ndan ayrılmamdan sonraki bir tarihte hazırlanmıştır. İddianamede, bu konuda şahsıma yöneltilen herhangi bir iddia veya suçlama yoktur” dedi.

 

 

 

“İRTİCA İLE MÜCADELE EYLEM PLANI İLE İLGİM YOK”

 

Taşdeler, İrtica İle Mücadele Eylem Planı, evrak imha ve bilgisayar silme konularıyla bir ilgisinin de olmadığını söyleyen Taşdeler, “Bu konulara ilişkin bilgim yoktur. Zaten iddianamede de, bu konulardaki eylem ve faaliyetlerin, benim Genelkurmay Harekât Başkanlığı’ndan ayrılmamdan sonraki tarihlerde vuku bulduğu iddia edilmekte, bu konularda şahsıma yöneltilen herhangi bir iddia veya suçlama bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.


 

İNTERNET SİTELERİ

 

İddianameyi eleştiren Taşdeler, “İnternet Andıcı iddianamesinde de örgüt suçlaması’nın en ağır biçimde ve hoyratça yapıldığı kanaatini taşımaktayım. İnternet siteleri konulu iddialar, benim Genelkurmay Harekât Başkanlığı yaptığım dönemi de kapsamaktadır. Ancak, 1999 yılında başlayan internet sitelerinin kurulması ve faaliyette bulunması konusundaki Harekât Başkanı sorumluluğunun, iddia makamı tarafından, sekiz yıl sonra, benim bu göreve başladığım 11 Ağustos 2007 tarihinden itibaren başlatılmasının sebebini anlamak mümkün değildir. Aslında, Genelkurmay Başkanlığı’nın kurumsal bir fonksiyonu olarak yürütülen, yasalara uygun rutin bir faaliyet nedeniyle, 1999-2007 dönemindeki Harekât Başkanlarına herhangi bir sorumluluk yüklenmemiş ve suçlama yöneltilmemiş olmasını, haklı ve doğru bir tasarruf olarak görüyorum. Sorun, böyle bir sorumluluk tevcihinin 11 Ağustos 2007 tarihinden itibaren, adeta doğrudan şahsımı hedef alarak başlatılmasındaki yanlışlık ve haksızlık ile ilgilidir” ifadelerini kullandı.