Instagram Mesajları Nasıl Okunur

Instagram Mesajları Nasıl Okunur
24 Mayıs 2021 09:25

İnstagram 6 Ekim 2010 tarihinde bir sosyal medya kuruluşu olarak kurulmuştur. İlk başta sadece fotoğraf yükleme ve paylaşma alanı olarak inşa edilse de ilerleyen zamanlarda birçok seçenek ve güncelleme getirilerek kullanım alanları çoğaltılmıştır. Bunlardan en temel ve marjinal olanlarından birisi ise mesajlaşma seçeneğinin getirilmesidir. İnsanlar bu sayede interneti kullanarak birbirlerine ulaşma ve mesajlaşma şansını yakalamıştır.  İnstagram direct message olarak da bilinen mesajlaşma kutusu ana sayfayı sola kaydırarak veya sağ üst köşedeki üçgen şeklindeki ok tuşuna basarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra mesaj atmak veya mesajına ulaşmak istediğiniz kişilerin profiline girerek mesaj gönder tuşu sayesinde de mesajlar görüntülenebilir. Kişiler karşılıklı tipikleşmenin dışında istedikleri kişilere mesaj gönderebilirler. Fakat mesaj alma ve okuma konusu bu durumdan oldukça farklıdır. İnstagram mesaj ayarları sayesinde okumak istediğiniz veya istemediğiniz içerikleri veya kişileri seçilebilir ve bu durumu filtreleyerek yönetilebilir.

Mesajını almak veya okumak istediğiniz kişileri yönettiğiniz taktirde, tipikleştiğiniz kişilerin mesajlarını veya diğer kişilerin mesajlarını rahatlıkla okuyabilirsiniz. İnstagram temel ayarları sayesinde Karşılıklı tipikleştiğiniz kişilerin mesajları DM kutunuza direk olarak düşer. Bu sayede size mesaj atan kişilerin attığı mesajları rahatlıkla görebilirsiniz. Bunun yanı sıra takip etmediğiniz veya karşılıklı tipikleşmediğiniz kişilerin mesajları, mesaj istekleri kutusuna düşer. Dm kutusuna girdikten sonra sağ üst köşede yer alan mesaj istekleri kısmından size mesaj atan kişileri görebilir ve mesajları okuyabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu alanda mesajlaşmak istediğiniz birisi varsa mesaj istediğini kabul ederek konuşabilir veya reddederek konuşma istediğini silebilirsiniz. Arkadaşlarınızın toplu kurduğu ve çoklu grup mesajlarını okumak için dm kutusunun orta üst kısmındaki odalar kısmından bu mesajlara ulaşabilir ve okuyabilirsiniz. İnstagram mesajlarınız, şifre ve kullanıcı adınızı başka birisi ile paylaşmadığınız taktirde başkası tarafından okunamaz. İki veya daha fazla cihazdan instagrama giriş yaparak da mesajlarınıza yine aynı yollardan ulaşabilirsiniz.

İnstagram bildirimlerini açık tutmak da hızlı bir şekilde mesajlarınıza ulaşmak ve İnstagram mesajlarınızı okumak için gayet iyi bir yöntemdir. İnstagram ayarlar kısmından mesaj bildirimlerinizi açarak, gelen her türlü mesajın bildirimini telefonunuza alabilir ve bildirimin üzerine tıklayarak mesajı açıp okuyabilirsiniz. Bu sayede mesajlarınıza kolaylıkla erişebilirsiniz. İnstagram mesaj okuma seçenekleri için bu yöntemlerin herhangi birini kullandığınız taktirde karşı tarafa görüldü bilgisi gidecektir. Yalnızca istekler kutunuza gelen ve üzerinde herhangi bir geri çevir veya kabul et işlemi yapmadığınız mesajlara görüldü bilgisi işlenmez. Bunun dışında her türlü mesaja mesaj ekranına girdiğiniz an görüldü bilgisi işlenir ve okuduğunuz mesajın okundu bilgisi karşı tarafa iletilir.

Telefon ve tabletler dışında bilgisayarınızı kullanarak instagramdan mesajlaşma konusunda bazı kısıtlamalar mevcuttur. Bu kısıtlamalar yüzünden mesajlarınızı bilgisayarınızdan görmeniz mümkün olamayabilir. Fakat internet ve uygulamalar kısmında İnstagram mesajlarınızı görmeniz için APK ve uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamaları bilgisayarınıza yükleyerek bilgisayar üzerinden de mesajlarınıza ulaşabilirsiniz. Oturumunu bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlarda açık bıraktığınız İnstagram hesabınızdaki tüm mesajları siz dışınızda başka kişiler de okuyabilir. Bu konuda mesajlarınızı yalnızca kendiniz okumak istiyorsanız ve güvenliğe bu konuda önem veriyorsanız, İnstagram hesaplarınızdan kullanmadığınız cihazlardan çıkış yapmalısınız. Sizin dışınızda kimsenin İnstagram mesajlarınızı okumasını istemiyorsanız telefonunuzun ayarlarından ana ekran İnstagram mesaj detaylarını kapatabilirsiniz. Bunun yanı sıra telefonunuz kapalıyken de İnstagram mesajlarınızı okumak istiyorsanız ana ekran İnstagram mesaj detaylarını göster kısmından ayarlayabilir ve mesajlarınıza hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. İnstagram mesajlarınızı bu yöntemlerin hepsini kullanarak okuyabilir ve cevaplayabilirsiniz.