İngiltere Suriye’ye müdahaleye ‘Hayır’ dedi!

İngiltere Suriye’ye müdahaleye ‘Hayır’ dedi!
30 Ağustos 2013 10:33

İngiltere parlamentosu’ndaki Suriye oylaması sona erdi. Konuyla ilgili yapılan oylama 272 evet oyuna karşı 285 hayır oyuyla reddedildi.

 

İngiltere parlamentosu’ndaki Suriye oylaması sona erdi. Konuyla ilgili yapılan oylama 272 evet oyuna karşı 285 hayır oyuyla reddedildi. Yapılan oylamanın nihai karar olmadığı vurgulandı. Bu akşamki oylamanın sadece askeri müdahaleyi prensipte onaylama oylaması olduğu belirtilerek, İngiltere’nin askeri müdahale emrini verecek asıl kararın ikinci oylamada belli olacağı kaydedildi.
İkinci oylama ile alınacak nihai kararın Birleşmiş Milletler denetim raporu sonucu açıklandıktan sonra alınacağı bildirildi. Ayrıca ikinci oylamanın ne zaman yapılacağına dair bir tarih belirtilmedi.

 

CAMERON: İNGİLİZ PARLAMENTOSUNUN EYLEM İSTEMEDİĞİ BELLİ OLDU. BEN DE ONA GÖRE HAREKET EDECEĞİM

 

İngiltere parlamentosu’ndaki oylamadan red kararının çıkmasının ardından Oturumda konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde çoğunluğun karşı çıkması durumunda Suriye’ye askeri müdahaleyi düşünmediklerini söyledi. Cameron, “İngiliz Parlamentosunun eylem istemediği belli oldu. Ben de ona göre hareket edeceğim” dedi.
Cameron oturumdan önce yaptığı açıklamada, müdahale konusunda İngiltere’nin henüz kesin bir karara varmadığını ve olası bir operasyona katılmadan önce Avam Kamarası’nın Suriye’ye olası askeri müdahale konusunda oylama yapacağını açıklamıştı.

 

 Milliyet