İngilizlerin meşhur gazetesi 17 Aralık 1894 tarihli The Times’e göre İngilizlerin gizli çıkarları için Ermeni Katliamları şişirilmiş

İngilizlerin meşhur gazetesi 17 Aralık 1894 tarihli The Times’e göre İngilizlerin gizli çıkarları için Ermeni Katliamları şişirilmiş
9 Şubat 2015 10:11

The Times Gazetesi arşivlerinde bulduğum İngiltere ve Rusya başlıklı, ancak arşiv girişi öneminden dolayı ‘ Ermeni Katliamları Şişirilmiş’ diye adlandırılmış, St Petersburg kaynaklı bir habere göre Sayın Doğu Perinçek’in dediği ‘Ermeni Soykırımı Uluslararası Emperyalist bir yalanıdır’ı doğruluyor.

 

yazı

 

Mustafa MERSİNOĞLU H&H YORUM

 

Tesadüf bu ya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin İsviçre’yi Sayın Perinçek’in haklarını ihlal ettiği için mahküm eden kararını açıkladığı 17 Aralık 2014’ten tamı tamına 120 yıl önce.

 

Bu haberde kısaca: ‘Rus Basınının İngiltere’den telegrafla haberler ilettiğini, İngiliz Rusya yakınlaşmasının Büyük Güçler arasında yeni gruplaşmalara sebep verdiğini Rusların Britanya’nın yakınlaşma çabalarını gizlemedikleri bir şüphecilikle karşıladıklarını ve Ermeni katliamlarının İngiliz Basını tarafından gizli sebeplerle kendi çıkarları için şişirildiğini ima ediyorlar’ deniyor ayrıca ‘İngiliz Rus anlaşmasının her iki taraf için de iyi olacağının ancak İngiliz Basının Rus yazarları güvensizliğe ittiğini’ belirtiyor. Bu kısa ama ilginç ve önemli haber bize basının nasıl kamu oylarını yalan ve şişirme haberlerle kandırdıklarını ve ülkeler arası politikada kullanıldığını da tam açıklığı ile gösteriyor. Ayrıca günümüze de ışık tutuyor. Şimdi de Ukranya’da olan olaylar uluslararası emperyalist basın tarafından çarpıltılıyor ve şişirtiliyor Rusya kötüleniyor ve halklar arasında düşmanlık kışkırtılıyor. The Times arşivinde buna benezer Ermeni katliamlarının abartıldığını yazan başka haberlerde var. Bunları burada bulabilirsiniz:

 

http://www.tallarmeniantale.com/Times-London.htm#atr

 

Mustafa Mersinoğlu Brighton, İngiltere. 8 Şubat 2015


Yazarın Son Yazıları:
İngiltere’deki yeni korona variyantının yayılmasına neoliberalizm dogmasının etkisi oldu mu?
Başımız sağ olsun! Halkın Habercisi’nin vicdanlı, vatansever yazarını kaybettik
Yabancı basında Karadeniz gazı